KıbrısManşet

Yerli sanatçıların katkısı ile II. Umudumuz Gelecek Festivali başlıyor

Üretim Merkezi’nin düzenlediği II. Umudumuz Gelecek Festivali,  Merkez’in Surlariçi‘ndeki binasında düzenlenecek “Toplumcu SanatPaneli ile açılışını yapıyor

Yerli sanatçıların katkısı ile, dolu dolu iki gün

Festivalin 19 ve 20 Ağustos tarihlerinde ik gün süreceği ve Üretim Merkezi’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki binasında “Toplumcu Sanat” Paneli ile başlayacağı bildirilirken, panelin günü ve saati “19 Ağustos Cuma akşamı saat 19:00” olarak belirtildi.

Panel konuşmacılarının müzik eğitimcisi ve sanatçısı Ali Gören, resim sanatçısı ve Üretim Merkezi Temsilcisi Elisa Kadiroğlu, müzik sanatçısı Fatih Çoker, şair – yazar Halil Karapaşaoğlu ve tiyatrocu – yazar Yaşar Ersoy olacağı kaydedildi.

Panelin yanısıra, kendi atölye çalışmalarında üretilen ahşap yakma ve resimlerin yer alacağı bir serginin de dernek binasında davetlilerle buluşacağı aktarıldı.

Festivalin ikinci gününün, 20 Ağustos Cumartesi akşamı saat 19:00’dan itibaren Lefkoşa Surlariçi’ndeki Lefkeliler Hanı’nda çeşitli konserlerle geçeceği bildirilirken, aynı zamanda Han’da kendi el işlerini üreten emekçilerin eserlerinin bulunduğu standların da yer alacağı duyuruldu.

Umudumuz Gelecek II

İkinci gün, konser öncesinde DJ Hass-E’nin özel plak koleksiyonu ile müzik dinletisi sunacağı, ardından konser verecek sanatçılar; Arda Gündüz, Trak, Ötekiler ve Grup Üretim‘in şarkıları ile sahnede olacağı bildirildi.

Festival etkinliklerinin tümünün ücretsiz ve halka açık olduğu duyurulurken; festival ile ilgili detaylı bilgi almak için 0542 863 66 60 numaralı telefondan dernek yetkililerine ulaşılabileceği belirtildi.











Başa dön tuşu