KıbrısManşet

HAKSEN’in tepkileri sonuç verdi

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) uzun bir süredir gündeme getirdiği, “bazı devlet dairelerinin Bakanlık paylaşımında koz olarak kullanılmasına” yönelik tepkileri karşılık buldu, sendika tarafından çözüm sözü alındı

Bakanlıkların kurumsal yapıya kavuşturulması için yasal düzenleme sözü

HAKSEN‘den yapılan açıklamada, uzun bir süredir çözüm getirilmesi ve adalet sağlanmasına yönelik mücadele ettiği “devlet dairelerinin Bakanlık paylaşımında koz olarak kullanılması” meselesine çözüm getirilmek için adım atılacağı sözü verildiği belirtildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasının sözde kalmaması için sürecin yakından takip edileceği belirtildi ve “Çalışmanın en kısa sürede tamamlanması için HAKSEN olarak her türlü desteği vermeye hazırız” denildi.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

“Özellikle son hükümet kurulma çalışmaları sürecinde, bazı devlet dairelerinin bakanlık paylaşımında koz olarak kullanılmasına sendikamız tepki göstermiş, gerek basın önünde, gerek çeşitli girişimlerle konuyu gündemde tutmaya çalışmıştır.

Bu bağlamda Başbakan Ünal Üstel’in, Girne’deki bazı daire ziyaretleri sırasında, bakanlıkların kurumsal yapıya kavuşturulması için çalışma başlatılacağını açıklaması bizleri memnun etmiştir.

HAKSEN olarak Başbakan’ın bu açıklamasının sözde kalmaması için takipte olacağımızı bildiriyor ve bir an evvel söz konusu çalışmanın başlatılmasını talep ediyoruz.

Konuyla ilgili yasal düzenlemenin en kısa sürede tamamlanması için, HAKSEN olarak her türlü desteği vereceğimizi bildiririz”











Başa dön tuşu