KıbrısManşet

Yalınkaya: Atanmışların bu topluma zulmetmekten başka çalışmaları yok

UBP-DP-YDP hükümetinin, paydaşların tüm itirazlarına rağmen ısrarla Meclis’e götürdüğü Belediyelerin Birleştirilmesi Özel Yasa Tasarısı için Meclis Genel Kurulu bugün “olağanüstü” toplanırken, belediyelerde örgütlü sendikalar ve belediye emekçileri Meclis önünde eylem yapıyor

Yalınkaya: Atanmışların bu topluma zulmetmekten başka çalışmaları yok

Eylemi takip eden Özgür Gazete muhabiri Damla Dabis‘e konuşan Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, apar topar belediyelerin sayısının küçültüldüğünü, oysa düzenlemeler yapılması gerektiğini söyleyerek, “Ama bu yasa tasarısı ‘diretme’ yoluyla imzalanıyor. Hükümet belediyeleri bilerek ve isteyerek kaosa sürüklüyor” dedi.

Açıklama yok.

Yalınkaya; “Bu yasa tasarısının Anayasa’ya aykırılığı kaldırmak için dün akşamdan beri çalışıyorlar. Biz belediye sayısı azaltmayla reform olmayacağını söyledik” dedi ve tek çözümün bu kararı geri çekmek ve esas reform için çalışmalarla yeni düzenlemeler yapmak olduğunu söyledi.

Açıklama yok.

Sözlerini; “Maalesef atanmışlarımızın bu topluma zulmetmekten başka çalışmaları yok” şeklinde sürdüren Yalınkaya “Biz aylardır bunun böyle olmayacağını söylüyoruz, onlar üç maymunu oynuyor, sabahın ilk saatlerinde polis etrafı kapattı. Onlar bizim sinirlerimizle oynuyorsa, biz de onların sinirleriyle oynayacağız” diye konuştu.

Açıklama yok.











Başa dön tuşu