KıbrısManşet

“Türk askerlerinin tampon bölgede Kıbrıslırum çiftçiyi taciz ettiği” iddiası üzerine BM soruşturma başlattı

Denya’daki tampon bölgeyi ihlal eden Türk askerlerinin Kıbrıslırum bir çiftçiyi taşlayarak taciz ettiğini gösterdiği öne sürülen video üzerine, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü soruşturma başlattı

Panayiotou: Gerçekleşenlerle ilgili bir video kaydı da mevcut

Kathimerini ve Cyprus Mail’de yer alan haberlere göre, bahse konu video üzerine, bu sabah Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devlet radyosuna konuşan Denya Topluluğu Lideri Christakis Panayiotou, Türk askerlerinin tampon bölgeye girdiğini ve bölgenin 500 metre içinde meydana gelen olay sırasında neler olduğuna dair bir video kaydı da olduğunu söyledi.

Görsel Kaynak: Kathimerini Gazetesi

Bilindiği üzere; BM düzenlemeleri, her iki toplumun askeri personelin silahlı olarak tampon bölgeye girmesini yasaklıyor.

Çiftçi tarafından kaydedilen videoda, silahlı askerlerin, Kıbrıslırum çiftçinin üzerine yürüdüğü ve taş attıkları görülüyor. Ancak videoda askerlerin tampon bölgeye girip girmediği net olarak görülmüyor. BM, soruşturma başlattı. BM Barış Gücü, olayın ayrıntılarını vermedi ancak olayın soruşturma kapsamına alındığını Twitter’dan  bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Herhangi bir sonuca varmadan önce soruşturmanın tamamlanmasına izin vermeliyiz. UNFICYP için, BM tampon bölgesindeki sivillerin güvenliği en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.











Başa dön tuşu