KıbrısManşet

Ankara’dan adaya ödüllerle dönen Tatar: Biliyorsunuz, Kıbrıs eskiden bizimdi



Türkiye’nin başkenti Ankara‘ya bazı davetler üzerine, bazı temaslarda bulunmaya giden, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar; temaslarının ve ziyaretlerinin ardından adaya üç ödülle döndü

Ankara Ostim Üniversitesi’nden fahri doktora diploması

“Bugün Kıbrıs” Gazetesi’nin manşetine taşıdığı haberde; birkaç kurum tarafından Tatar’a verilen ödüllerin yanı sıra; Tatar’ın katıldığı televizyon programında Kıbrıs ile ilgili sarfettiği sözlere de yer verildi.

Tatar; Ankara Ostim Üniversitesi‘nden “fahri doktora unvanı” aldı.

Ankara Kulübü Derneği’nden “Seymenbaşı Beratı”

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’a fahri doktora diplomasının yanında; Ankara Kulübü Derneği tarafından; “Seymenbaşı Beratı” tarafına takdim edildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nden Kalpak ve madalya

Ödül üzerine ödül alan Tatar’ı; Türkiye Muharip Gaziler Derneği ise kalpak ve madalya ile onurlandırdı.

Tatar: Biz de kazarız

Temasları çerçevesinde; NTV’ye konuk olan Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırırken, “Rum’un hakkı olan her yerde KKTC vatandaşlarının da hakkı var, onların kazdığı yerleri biz de kazarız ama çatışma istemiyoruz” dedi.

“Yunanistan kıskanç”

Konuk olduğu programda ‘Tahıl Koridoru‘ anlaşmasına değinen Tatar; “Sayın Erdoğan’ın liderliğinde imzalanan tahıl koridoru çok önemli bir uluslararası çaba. Yunanistan bunu kıskanıyor. Kendilerini kahraman gibi göstermek için boş işlerde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

“Kıbrıs eskiden bizimdi”

Tatar ayrıca, “Biliyorsunuz Kıbrıs eskiden bizimdi. Olanlar oldu ve bugünlere geldik. Adaya 40 mil uzaktaki Türkiye’yi dışlamak istiyorlar. 750 bin nüfuslu Rumların küçük bir adada hak iddia etmeleri kadar saçma bir şey yok” dedi.

Kaynak: “Bugün Kıbrıs” Gazetesi











Başa dön tuşu