KıbrısManşet

Yalınkaya: Bağımsız yargımız son kalemizdir, buna sımsıkı sarılmak zorundayız

Anayasa Mahkemesi, yerel seçim tarihinin Kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’na ilişkin kararı Anayasa‘ya aykırı bulup iptal etmesinin ardından; Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya bir dizi açıklama yaparak hükümete yüklendi

Yalınkaya: Yasa tanımayan bir zihniyetle karşı karşıyayız

Beldiyelerde örgütlü sendikalar ve belediye emekçileri adına mahkeme çıkışında hazır bulunan Yalınkaya; “Bu ülkede yasa tanımayan, Anayasa’yı katletmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız” diyerek, bu kaotik sürecin başlamasına sebep olan zihniyeti anımsattı.

“Bağımsız yargımızla bir kez daha gurur duyduk”

Sözlerine; “Bağımsız yargımızdan bir kez daha gurur duysak da; bugün bu mahkemeden çıkan olumlu karar dahi bu kaotik sürecin başlangıcı oldu. ‘Ben bilirim, ben yaparım, ben Anayasa’yı da tanımam, ben hukuk da tanımam gibi bir zihniyet, bugün yaşananların sorumlusudur” ifadeleriyle başladı.

Belediye emekçilerinin şu an “bu zihniyet” yüzünden belirsizliğe sürüklendiğini söyleyen Yalınkaya; geçen süreç içerisinde emekçiler adına alınmış her karar ve hükümet tarafından belirlenen ödemelerden koşullara kadar her şeyin tartışmasızca Anayasa’ya aykırı olduğuna vurgu yaptı.

Yalınkaya, “Bizi bu kaotik duruma düşürenler şimdi bunu emekçilere, bizlere nasıl açıklayacaklar, çok merak ediyor ve soruyorum” diye konuştu.

“Emekçilerimizin yaşayacağı mağduriyetler hükümet edenlerin boğazlarında düğümlenecek”

Diyalog kurararak bu hukusuzluğu önlemeye çalıştıkları zamanları ve sokakta yaptıkları eylemleri hatırlatan Yalınkaya; hükümetin bu günlere gelmeyi “göz göre göre” göze aldığını söyledi.

Yalınkaya sözlerini; “Bu hükümet bu toplumun yüz karasıdır. Şimdi eğer utanma duyguları varsa, vicdanları varsa ve sızlıyorsa derhal istifa etmelidirler. Emekçilerimizin yaşayacağı mağduriyetler hükümet edenlerin boğazlarında düğümlenecek” ifadeleriyle sürdürdü.

“Bağımsız yargımız son kalemizdir, buna sımsıkı sarılmak zorundayız”

Belediyelerde örgütlü tüm sendikaları ve belediye emekçilerini temsilen burada bulunduğunun altını bir kez daha çizen Yalınkaya; bu hukuksuzluğu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan muhalefet partisi CTP’ye teşekkür ederken; “Herkes kendine gelsin ve bağımsız yargımızı meşgul etmesin. Herkes bilsin ki; bağımsız yargımız son kalemizdir, buna sımsıkı sarılmak zorundayız” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu