KıbrısManşet

UBP Genel Başkanlığı’na tek aday: Atanmış Başbakan Ünal Üstel

Faiz Sucuoğlu‘nun Genel Başkanlık‘tan istifasının ardından toplanan Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu‘nda, gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayın detaylarına yer verildi

Üstel hem Genel Başkan hem “Başbakan” olarak devam edecek

Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan atanmış Başbakan Ünal Üstel; 11 Eylül Pazar gübü gerçekleştirecekleri olağanüstü kurultayın ardından yoluna hem “Başbakan” hem de “Genel Başkan” olarak devam edeceğini belirtti.

Üstel; “Birlik ve beraberlik içinde kurultaya gitme kararı aldık. En erken zamanda kurultayımızı gerçekleştiriyoruz. Sucuoğlu’na kararından dolayı teşekkür ederim. Yarın Sucuoğlu bir ameliyat geçirecek, geçmiş olsun dileklerimi de sunuyorum” dedi.

“Önemli olan parti bütünlüğü, herkes rahat olsun”

Aslolanın parti bütünlüğü olduğunu söyleyen Üstel; önümüzdeki “yerel seçimlere” işaret ederek; bir an önce kurultayı gerçekleştirip yerel seçimlerde “parti bütünlüğü” ile hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimlerin ertelenmesine ilişkin yasayı “hukuka uygunsuz” bulup iptal etmesine de değinen Üstel; “Gerekçeli kararı bekliyoruz. Belediye başkanları ve halka sesleniyorum. Rahat olun. Yarından sonra gerekli tedbirleri alacağız. Hiç kimse mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu