KıbrısManşet

Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz bölgesindeki eylemleri konuşulacak

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres‘le New York‘ta bir araya gelecek

Anastasiadis diğer devlet ve hükûmet başkanları ve yetkililerle de görüşmeler yapacak

Anastasiadis ve Guterres görüşmesi 23 Eylül’de Kıbrıs saatiyle 19.15’te, BM 77’nci Genel Kurulu’nun oturumu arasında yapılacak.

Anastasiades ile Guterres 23 Eylül'de görüşecek

Kıbrıs Cumhuriyeti Basın Ofisi Müdürü Andreas İosif, Anastasiades ve Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides’in, New York’ta bulundukları süre boyunca diğer devlet ve hükûmet başkanları ve yetkililerle de görüşmeler yapacağını da belirtildi.

Kıbrıs sorunu ve Türkiye‘nin Doğu Akdeniz bölgesindeki eylemleri konuşulacak

Anastasiadis’in görüşmelerinin odak noktasında Kıbrıs sorunu, çıkmazı aşma girişimleri, Türkiye‘nin Doğu Akdeniz bölgesindeki eylemleri olacağı ayrıca iklim değişikliği, Ukrayna‘daki savaş ve bölgesel gelişmelerin de ele alınacağı açıklandı.

Anastasiadis Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ülkenin daimi temsilcilerine öğle yemeği verecek ve diaspora örgütleriyle de bir araya gelecek.

Anastasiades, 19 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de diğer yabancı lider ve devlet başkanıyla birlikte Kraliçe II. Elizabeth‘in cenazesine katılmak için Londra‘da Westminster Abbey‘de olacak.











Başa dön tuşu