KıbrısManşet

Türkiye medyasından kaynaksız iddia

Türkiye medyasında yer alıp Kıbrıs’ın güneyinde de yankı bulan kaynaksız iddialara göre; ABD‘nin Kıbrıs‘a uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasının ardından, Türkiye tarafından “Rusya’dan KKTC’ye doğrudan uçuşların başlayacağı” hamlesi yapılacağı duyuruldu

Türkiye medyasından kaynaksız iddia: Rusya Ercan’a direkt uçacak

Milliyet Gazetesi’nin ‘diplomatik’ kaynaklar aracılığıyla edindiğini iddia ettiği “Rusya, KKTC’ye direkt uçacak!” başlıklı haberinde; “ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından Türkiye ve KKTC’den diplomatik bir atılım haberi geldi. Rusya’dan KKTC’ye doğrudan uçuşların başlayacağı, ilk uçuşun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’daki açılışına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi” ifadelerine yer verildi.

“Diplomatik kaynakların paylaştığı bilgiye göre, Rus ticari uçuşları çok yakın zamanda doğrudan Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında, muhtemelen bir tur operatörü aracılığıyla gerçekleştirilecek ve Rusya hükümetinin de bu konuya olur verdiği öğrenildi. Kaynaklara göre, KKTC ve Türkiye için diplomatik bir zafer olarak algılanan gelişmenin, önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor” şeklinde devam eden haberin tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz!

“Türk gazetesi Rusya’dan Kuzey’e direkt uçuş yapılacağını duyurdu” başlıklı haber sonrası bu konu; Cyprus Mail aracılığıyla Kıbrıs‘ta da yankı buldu.

Kaynak: Milliyet Gazetesi











Başa dön tuşu