KıbrısManşet

Canaltay: Vekil olduğumdan beri 6 Başbakan değişti, ülkede istikrar yok

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kurulu’ndaki KKTC’nin resmen tanınması çağrısına, “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır da değiliz” yorumunda bulundu

Canaltay: Yeniden doğmuş gibi hissettik

BRT’de yayınlanan ‘Manşet+’ programında konuşan Canaltay , Erdoğan’ın dün BM Genel Kurulu’nda sarf ettiği “Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz” sözleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ın tanınmasına yönelik yaptığı açıklama sonrası “Yeniden doğmuş gibi hissettik” diyen Canaltay, tanınma konusu ile ilgili Türkiye’nin bu adımı atmasının ardından diplomatik adımların geleceği düşüncesinde olduklarını belirtti.

“Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz”

Anak Canaltay, Kuzey Kıbrıs’ın tanınmaya hazır olmadığını savunarak, ülkenin gelişmesi gerektiğini, geride kalındığını ve gelişim konusunda da dünyaya yetişilemediğini ifade etti.

Canaltay, “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz. Tanınmak için hazır olsaydık, bugün bu halde olmazdık. Gerek siyasette, gerek Meclis’te hazır değiliz. Milletvekili olduğumdan beri ülkede 6 tane Başbakan değişti, istikrar yok. Siyasilerin istikrar yakalaması gerekiyor ki, ülkede istikrarı yakalayabilsin” dedi.

” Sözlerimin yanlış değerlendirilmemesi için şunların altını çizmek istiyorum”

Canaltay, bu ifadelerinin haber sitelerinde yer almasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu;

“Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada KKTC’nin tanınması çağrısında bulunması gelinen noktada gayet doğru atılmış, tarihi bir adımdır. Bu sabah bir televizyon programında söylediklerimin kimi haber sitelerince değerlendirilmesinde bir yanlış olmaması İçin Rum tarafının bir çözüm konusundaki tutumu karşısında artık tanınma konusunun gündemimizde baş sırada yer alması gerektiğine yürekten inandığının altını çizmek istiyorum.

Tabii bu arada KKTC’nin tanınmasının kolay bir süreç olmayacağının da bilincindeyim. O nedenledir ki bu süreci güçlü bir şekilde devam ettirebilmek ve hedefimize ulaşmak için sosyo-ekonomik açıdan güçlü olmamızın, Anavatan Türkiye ile doğru zeminde, kardeşçe ilişkilerimizi daha da geliştirmenin öneminin altını çizmekte fayda görüyorum.”











Başa dön tuşu