KıbrısSürmanşet

BD: ‘Külliye’ alanındaki yaşamı katleden; Mersinlik yangınında müdahale ekipmanı olmayan mantalidedir


Biyologlar Derneği külliye‘ yapılması planlanan arazideki ağaçsızlaştırma ve habitat katliamını hayretle karşıladığını vurgularken; altyapısı bunca yetersiz bir yapının ‘külliye’ gailesi olmasını eleştirdi

Benan: ‘Külliye’ için katledilen alanda bilinçsizce can kaybı yaşanmaktadır

Biyologlar Derneği adına Hatice Benan Biçentürk‘ün yaptığı yazılı açıklamada; “Son günlerde külliye yapılması planlanan arazide hızla devam eden ağaçsızlaştırma ve habitat katliamı derneğimiz ve doğaseverler tarafından hayretler içerisinde izlenmektedir” ifadelerine yer verilirken; “Söz konusu arazide neredeyse yazda yaşadığımız Mersinlik trajedisinden daha hızlı ve ne yazık ki bilinçli bir şekilde can kaybı yaşanmaktadır. Ağaçlarla birlikte yok edilen habitattaki yaşayan canlıların sesi olmayabilir fakat dernek olarak en büyük görevimiz bu katliamın hesabını sormaktır denildi.

“Sağlık, çevre, eğitim gibi sistemlerin altyapısı bunca kötüyken, binlerce canlı daha evinden edildi”

Benan’ın açıklaması şu şekilde devam etti:

“Sağlık, çevre ve eğitim gibi toplumun temelini oluşturan ve refahını sağlayan sistemlerin altyapısı yamuk ve eksik olduğu halde göz ardı edilmektedir. Halkın maddi gücünün kalmadığı, devlet okullarının öğrencilerin başına yıkıldığı, yolların ne araba ne de farklı bir araç ile seyreden için güvenli olmadığı ve doktorların ve ilaçların yetersizliğinin apaçık ortada olduğu bir ortamda; binlerce ağaç katledilmiş ve beraberinde binlerce canlı evinden edilmiştir.

“Bu kayba yol açan mantalite, Mersinlik yangınına müdahale ekipmanı olmayan mantalidedir”

Bunu yapan mantalite Mersinlik yangınına zamanında müdahale edecek ekipmanlara sahip olmayan ve yangını yönetemeyen bir mantalitedir. Ağaçların yok edilmesi çağımızın en ciddi sorunu olan İklim Değişikliğine katkı koymakta, hükümetimizin çevreye olan duyarsızlığını gözler önüne sermekte ve hepimizin insanca yaşama hakkını elinden almaktadır.

“Biyologlar Derneği’ne külliye kompleksinde, sus payı olarak teklif edilen dernek binasını reddettik”

Bunun yanında daha önceden yapılan görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı tarafından, Biyologlar Derneği’ne külliye kompleksi içerisinde, belki bir sus payı olarak teklif edilen dernek binasını reddettiğimizi halkın bilgisine getirmek isteriz.

Bu doğa katliamının ve ülkenin hali böyle iken Cumhurbaşkanlığı Sarayı planlayıp harekete geçen sorumluları şiddetle kınıyor ve bu öngörüsüz hatadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz. Tüm halkımızı Lefkoşa’nın ender kalan yeşil arazisinin vahşice katledilmesine dur demeye davet ediyoruz.

Külliye değil GÜVENLİ YOL, OKUL, HASTANE!”











Başa dön tuşu