KıbrısManşet

‘Belediyelerin Birleştirilmesi’nde Anayasa Mahkemesi’ne taşınan dava karar için süresiz ertelendi

Belediyelerin sayısını 28’den 18’e düşüren Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili yürütmenin durdurulması istemiyle, CTP‘nin Anayasa Mahkemesi‘ne taşıdığı dava, karara bağlanmak için süresiz ertelendi

‘Belediyelerin Birleştirilmesi’ sürecinde Anayasa Mahkemesi’ne taşınan dava karar için süresiz ertelendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı dava bugün görüşüldü, karara bağlanmak üzere süresiz ertelendi.

Mahkeme kararının Ekim ayının sonunda açıklaması bekleniyor. Açıklanan kararla birlikte yerel seçimlere kaç belediye ile girileceği belirlenecek.

Akansoy: Halkın gerekli sağlık hizmetlerine erişebilmesi için seçimlerin bir an önce yapılması gerek

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, partilerinin ve adaylarının yerel seçimlerin 25 Aralık’ta yapılmasına her bakımdan hazır olduğunu belirterek; halkın gerekli sağlık hizmetlerine erişebilmesi için seçimlerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı, BRT‘ye yaptığı açıklamada; mahkemeden çıkacak karara olan saygılarını da yineledi.

Mahkeme kararının Ekim sonu veya Kasım başı gibi açıklanacağını aktaran Akansoy, beklenen kararın erken açıklanmasının seçimlere yönelik konsantrasyonu artıracağına inandığını da kaydetti.

Hasipoğlu: Mahkemenin vereceği karara saygılıyız, beklentimiz belediye sayılarının 18’e düşürülmesi

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise BRT’de yayınlanan ‘17. Saat’ programında mahkemenin vereceği karara saygılı olduklarını ifade ederken; karara ilişkin beklentilerinin belediye sayısının 18’e düşürülmesi olduğunu söyledi.

Hasipoğlu şunları kaydetti:

“Süreç, iki aşamalı ilerlemek durumunda kaldı. İlk aşaması, seçim tarihinin belirlenmesi noktasında oldu. Yargı sürecinin ardından 25 Aralık tarihi uzlaşıyla alındı. İkinci aşama ise, seçime kaç belediye ile gideceğimiz noktasındadır. Bu şu anda yargı sürecindedir. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) yürütmenin durdurulmasıyla ilgili bir talebi var. Ara emri duruşması bugün olacak. Mahkeme bir süre isteyecektir, biz bu sürenin ay içerisinde olacağını tahmin ediyoruz. Mahkemenin kararı, seçime kaç belediye ile gideceğimizin sinyalini de verecektir.”











Başa dön tuşu