KıbrısManşet

Esendağlı: Muhalifleri hedef göstermek yeni bir iktidar anlayışı değildir

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya‘nın “kaçak külliye” hakkında Meclis‘te yaptığı konuşma nedeniyle AKP ve Türkiye havuz medyası tarafından hedef gösterilmesine işaret ederek, bunun baskıcı ve faşizan iktidarların uygulamalarında görüldüğünü söyledi

Esendağlı: Muhalifleri hedef göstermek yeni bir iktidar anlayışı değildir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Esendağlı, Türkiye’deki mevcut iktidara karşı muhalafet içeren cümleler kuranların, Türkiye’de olanlarının “Fetöcü veya PKK’lı”, Kıbrıs’ın kuzeyinde olanların ise “Rumcu ve Türkiye düşmanı” olarak lanse edildiğine dikkat çekerek, evirip çevirip, siyasi kişilere, hükümetlere, siyasi ideoloji veya faaliyetlere yönelik eleştirileri Türkiye Devleti’ne karşı hareketlermiş gibi algılatıp, eleştiren kişinin doğrudan hedef gösterildiğini vurguladı.

Esendağlı, “Muhalifleri baskı altına almak, hedef göstermek, gerektiğinde özgürlüklerinden mahrum etmek, elbetteki yeni bir iktidar anlayışı değildir. Tarihte de çok örneği vardır. Ama bu anlayış, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu ülkelerde değil; sadece baskıcı ve faşizan iktidarların uygulamalarında görülür” dedi.

Neler olmuştu?

Derya’nın Meclis’teki konuşmasının bir bölümü;

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ne söylemişti?











Başa dön tuşu