KıbrısManşet

Anastasiadis: Kıbrıs’taki çözümsüzlükten Türkiy, AB ve BM sorumlu


Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği‘nin (AB), Türk hükümetinin davranışlarını görmezden geldiğini söyleyerek; “Kurbana dönüşmek isteyen faili ödüllendiriyorlar” dedi

Anastasiadis: Kıbrıs’ı kontrol altına almaya ve kukla devlete çevirmeye çalışanlar var

Politis ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in dün “Omorfo” (Güzelyurt) kökenli Kıbrıslırumların “Astromerit” köyünde gerçekleştirdikleri anma etkinliğine katıldığında gazetecilere yaptığı açıklamalara geniş yer verdi.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün sorumlularının, tıpkı işgal altındaki Kıbrıs gibi tüm Kıbrıs’ı, uzlaşmaz tutumlarıyla kontrol altına almaya veya kukla devletle çevirmeye çalışanlar olduğunu” savunanan Anastasiadis, “Aynı zamanda Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler sorumludur” şeklinde konuştu.

“AB ve BM kurbana dönüşmek isteyen faili ödüllendirmiş olacak”

Anastasiadis, “Uluslararası toplum ve AB’nin, Türk davranışlarını görmezden geldiği, kabul veya tolore ettiği sürece, kurbana dönüşmek isteyen faili ödüllendirmiş olacaklarını” öne sürdü.

“Erdoğan’ın davranışının başka türlü izah edilemeyeceği, AB’nin müsamahasının Erdoğan’ı yönlendirdiği” iddiasında da bulunan Anastasiadis, “Aksi halde BM’de ve Prag’daki toplantıda, komşu ülkeleriyle her türlü sorunu uluslararası hukuk temelinde barışçıl şekilde çözmek istediği tezini sunmazdı” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs’ın güneyinde eleştirilerde bulunanlara seslenerek, “Herkes hakkı olan eleştirileri yaparken, Türkiye’yi sorumluluklarından kurtarmamak adına, çok dikkatli olmalıyız” ifadesini kullandı.











Başa dön tuşu