KıbrısManşetSpor

Larnaka-Fenerbahçe maçı için Kıbrıslıtürklere engel çıkarılıyor

UBP-DP-YDP Hükümeti’nin ayrılıkçı politikalarına, Kıbrıs Cumhuriyeti’nden (KC) tam da istenildiği gibi faşist uygulamalarla cevap verilmeye başlandı, güneyde oynanacak olan AEK Larnaka-Fenerbahçe maçı için Kıbrıslıtürklere engel çıkarılıyor

Larnaka-Fenerbahçe maçı için Kıbrıslıtürklere engel çıkarılıyor

Türkiye’deki AKP rejiminin baskıları ve iş birlikçi UBP-DP-YDP Hükümeti’nin iki devletli sözde çözüm politikaları ve ayrılıkçı söylemleri sonrası, güney yönetimi de Kıbrıslıtürklere güneye geçişlerde faşist uygulamalara başladı.

Kıbrıs futbol takımlarından AEK Larnaka ile Türkiye futbol takımlarından Fenerbaşçe’nin, Perşembe günü Larnaka’da yapacağı maç için bilet alan Kıbrıslıtürklere, Cyprus Sports Organisation (KOA) üzerinden “Fan Card” zorunluluğu getirildiği öne sürüldü.

Avcıoğlu: Tüm başvurular olumsuz sonuçlandı/reddedildi

HP MYO üyesi Yusuf Avcıoğlu

Fenerbahçe taraftarı olarak maça gitmek için Fenerbahçe Deneği vasıtasıyla güneyden bilet satın alan Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı üyesi Yusuf Avcıoğlu, dün kendilerine “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmayan” Kıbrıslıtürklerin maça girebilmesi için Cyprus Sports Organisation (KOA) üzerinden “Fan Card” alması gerektiği bilgisinin verildiğini anlattı.

Avcıoğlu, “Gerek KKTC gerekse TC Kimliği ile Fan Card almak için defalarca başvuru yapmamıza rağmen, yaptığımız tüm başvurular olumsuz sonuçlandı/reddedildi. Akabinde bugün yola koyularak KOA merkezine gittik.
KOA’da ilgili yetkili kişi ile yaptığımız görüşmede Kıbrıs Cumhuriyeti Kimliği sahibi olmayanlara Fan Card verilmeyeceğini, hasbelkader KKTC ve TC Kimlikleri ile alınmış olan Fan Card’ların da bugün iptal edildiğini (Bizzat KOA yetkilisinin kendisinin verdiği bilgidir), bilet alabilmek/maça girebilmek için ise Fan Card sahibi olmanın bir şart olduğunu söyledi” dedi.

“Tüm faşistlere lanet olsun”

Kendisinin Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olmasına, eşiyle yurtdışında evlenmelerine, eşinin KKTC vatandaşı olmasına, uluslararası geçerliliği olan bir “Evlilik Cüzdanı”na sahip olmalarına, her hangi bir seyahat engelleri de bulunmamasına rağmen eşinin bu maça girişinin mümkün olmadığı bilgisinin verildiğini kaydeden Avcıoğlu yetkili kişiye; “Geçtiğimiz hafta oynanan Omonia-Manchester United maçını izlemeye gelen İngiliz taraftarlardan da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı şartı arandı mı?” sorusunu sorduğunu ve böyle bir şart aranmadığını, kulüpten (Man.Utd) verilen isim listesine göre; kimlik bilgileri liste ile eşleşen herkesin maça alındığını, akabinde ise KKTC ve TC Kimliği ile Fan Card alanların dahi maça girdiği bilgisini aldıklarını belirtti.

Avcıoğlu, “Fenerbahçe maçında neden böyle bir uygulama yapılmadığını ve Fan Card arandığını sorduğumda ise her hangi bir makul cevap alamadım. Az önce gelen bilgide ise şahsım adına bilet düzenlenirken eşime bilet verilmediği bilgisini aldım. Kıbrıs Türkünün hayat şartlarının daha iyi değil daha kötü olması için, hergün itinayla ve var gücüyle çalışan hem güneydeki hem kuzeydeki tüm faşistlere lanet olsun. Maç gününden önce bu saçmalığa çözüm bulunmaması halinde hukuk yoluna başvurmaktan da çekilmeyeceğim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu