KıbrısManşet

Hanehalkı İşgücü Anketi için Kıbrıs’ın kuzeyinde 4 bin 32 hanehalkı ile görüşülecek

İstatistik Kurumu, işgücü açısından nüfusun durumunun belirlenmesi, istihdam edilen vatandaşlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin derlenmesi amacıyla her yıl yaptığı İşgücü Anketi’ni yapacağı tarihleri duyurdu

Hanehalkı İşgücü Anketi için Kıbrıs’ın kuzeyinde 4 bin 32 hanehalkı ile görüşülecek

İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1730 Ekim tarihleri arasında, örnekleme yöntemiyle yapılacak Hanehalkı İşgücü Anketi için Kıbrıs‘ın kuzeyinde 4 bin 32 hanehalkı ile görüşülecek.

Hanehalkı İşgücü Araştırması’nı uygulamak üzere İstatistik Kurumu tarafından eğitimi verilen yaklaşık 90 anketör tamamen tesadüfi olarak örneğe seçilen haneleri ziyaret edecek ve bu hanelerde bulunan kişilerden aldıkları cevaplar doğrultusunda anket formunu dolduracak.

Anketörler talep edilmesi halinde gösterilmek üzere İstatistik Kurumu mührünün bulunduğu “görev belgeleri”ni yanlarında bulunduracak. Bu araştırma için seçilen hanelerin ülkedeki tüm haneleri temsil etme özelliğine sahip olduğundan; anketörlere bilgi verecek olan hanehalkı bireylerinin gereken titizliği göstermeleri, anketörlere yardımcı olmaları, şikayet ve önerileri varsa, İstatistik Kurumu’na bildirmeleri rica olundu.











Başa dön tuşu