KıbrısManşet

YAŞITLARI ÜLKEYİ TERK EDERKEN | İş yeri de var, Meclis’te de bizim cebimizden maaş alacak

Ulusal Birlik Partisi (UBP), eski Milletvekili baba Aytaç Çaluda‘nın torpiliyle özelde iş yeri sahibi olduğu halde 24 yaşında Meclis Özel Kalem Müdürü yapılan, sosyal medya paylaşımlarında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a ağır eleştiri getirdiği ortaya çıktıktan sonra da görevden alınan Mustafa Çaluda‘yı, bu kez de Meclis‘te “sözleşmeli personel” olarak istihdam etmek için harekete geçti

İş yeri de var, Meclis’te de bizim cebimizden maaş alacak

UBP, toplumun vergileriyle oluşan ülke kaynaklarını yandaşlara gerek arsa, arazi, izin gerekse istihdam yoluyla peşkeş çekmeye devam ediyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın‘ın, isim vermeden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; özelde iş yeri sahibi de olan oğul Çaluda, Özel Kalem Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra şimdi de Meclis’te sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeye çalışılıyor.

Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor

Barçın ayrıca, Çaluda’nın, Meclis’te “İletişim ve medya konularında danışmanlık için” istihdam edilmesi adına Maliye Bakanlığı’ndan yetki alındığını da belirtti.

Ancak istihdamın yapılması için bir de Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

Neler olmuştu?

Kamuoyu Çaluda’yı ilke kez bu manşetle tanımıştı. Öğrenci olmadığı halde, Anadolu Ajansı’na öğrenci olarak açıklama yaparak, kurma bir haber hazırlanmıştı.

ozgur_gazete_kibris_manset

Bir hafta da Özel Kalem Müdürü olmuştu

Aynı Çaluda tam bir hafta sonra da Meclis’e baba torpiliyle Özel Kalem Müdürü olarak atanmıştı.

ÖĞRENCİYDİ, ÖZEL KALEM OLDU - Özgür Gazete Kıbrıs

Külliye’ye karşı çıkanlara ağır eleştiri getirmişti

AKP’nin baskısı ve UBP’nin iş birliğiyle toplumun istemediği kaçak külliyeyi eleştirenlere ağır eleştiri getiren Çaluda’nın Erdoğan’a hakarete varan eleştiriler getirdiğini ortaya çıkarmıştık.

Yasal haklarımı kullanacağım" diyen Çaluda Twitter paylaşımlarını silmeyi unuttu - Özgür Gazete Kıbrıs

Çaluda geçen hafta görevden alınmıştı

ozgur_gazete_kibris_mustafa_caluda_gorevden_alindi_

 











Başa dön tuşu