KıbrısManşet

Kanatlı: Bu ada bölünemeyecek kadar küçük, sorunların çözüm anahtarı ise barış ve diyalog

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Fenerbahçe’nin daha önce de güneye maç yapmaya geldiğini, o dönem Kıbrıslıtürk siyasetçilerin bile maçı izlemek için davet edildiğini hatırlatarak, bugün AEK Larnaka-Fenerbahçe maçında yaşananların sorumlularına işaret etti ve bu durumun ayrılıkçı politika ve diyalogsuz nedeniyle yaşandığını vurguladı

Kanatlı: Solcu ve sağcı herkes “ver mehteri” tadında basın açıklaması yaptı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kanatlı, popülizmin her türlüsünün AEK Larnaka-Fenerbahçe maçı nedeniyle yapıldığını, solcu ve sağcı herkesin “ver mehteri” tadında basın açıklaması yaptığını söyleyerek, “Nerede görülmüş maça girilmesi engellenir? Böyle şoven uygulama olur muymuş?” sitemlerinin havada uçuştuğunu belirtti.

Kanatlı, “Ama İstanbul’daki maçta Beşiktaş-Fenerbahçe taraftarını stada almamış dert değil, nerde olurmuş böyle uygulama diye bağır, nasıl olsa birinin ‘gönlünü’ çeleceksin, tamamdır. Hele de güneye geçişler kısmından başlayan komedi açıklamalar. Dışişleri haftalardır ‘BM’yi adadan atacağım’ diye bağırdı durdu ama dün ‘BM nezdinde girişimlerimiz sonuç verdi, herkes geçebilecek’ komikliğinde açıklama yaptı. Böylesi bir açıklama skandaldı ama ‘Madem tatilde idiler, sana nasıl yardım ettiler?’ diye kimse sormadı, hepimiz gülümsedik” dedi.

“Sorumlular; Tatar, Ertuğruloğlu ve Üstel’dir”

Fenerbahçe’nin adaya ilk kez gelmediğini, AEL Spor Kulübü’yle de oynamaya geldiğini, o zaman AEL Kulübü’nün Kıbrıslıtürk siyasi parti temsilcilerine maçı protokolde izlemek için davetiye gönderdiğini hatırlatan Kanatlı, çünkü o dönemde tarafların sorunlarının ciddi oranda çözülmüş olduğunu, bunun da sebebinin diyalog olduğunu kaydetti.

Kanatlı, “Şimdi de çözülebilir miydi? Elbette. Hala Sultan Tekkesi‘ne onlarca otobüs ile geçilmesini sağlayan geçişlerdeki esneklik diplomasi ile bulundu ama bugün izlenen siyaset ile bu mümkün değil. Bugün maçı izlemeye gidemeyen her bir birey bunun birinci derece sorumlusunun Ersin Tatar, Tahsin Ertuğruloğlu, Ünal Üstel olduğunun farkında değilse ve ‘hain Rum Yunan’ ikilisinin insanlık dışı uygulaması diye höykürüyorsa, diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Bu ada bölünemeyecek kadar küçük, tüm sorunların çözüm anahtarı ise barış ve diyalog”

Herkesin başına geleni çekeceğini çünkü bu maç konusunun, ileride yaşanacakların küçük bir fragmanı olduğunu belirten Kanatlı, daha fazlasının ise yolda olduğunu söyledi.

Kanatlı, “Bu nedenle tüm yaşadıklarımız bize sürekli hatırlatıyor, bu ada bölünemeyecek kadar küçük, tüm sorunların çözüm anahtarı ise barıştır, diyalogdur. Kıbrıs sorunu gerçeği; her alanda kafamıza vura vura bunu hatırlatmakta, duymak fark etmek isteyene” dedi.











Başa dön tuşu