KıbrısManşet

Elmalı: Düşmanca tavır ve üslup her geçen gün daha da vahim bir hal aldı



Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun öğretmen haklarına saldırmayı misyon edindiğini, Başbakan ve hükümetin de buna göz yumduğunu söyleyerek, eylemlerini yükseltme kararı verdiklerini duyurdu

Elmalı: Düşmanca tavır ve üslup her geçen gün daha da vahim bir hal aldı

Sendika adına yazılı açıklama yapan Elmalı, Bakan Çavuşoğlu’nun “Öğretmenlik” mesleği ve öğretmenler hakkında söylediği sözlerin, takındığı düşmanca tavır ve üslubun her geçen gün daha da vahim bir hal aldığını söyledi.

Elmalı, “10 Ekim 2022 Pazartesi günü Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada gerçekleri saptırarak, hakaret içeren söylemlerini devam ettirmiş ve yanlış bilgilerle toplumu yanıltmada ne kadar usta olduğunu göstermiştir. Bütün demokratik teamülleri yerle bir ederek, yaz tatilinde okulların kapalı olmasını fırsat bilerek, tek bir kez bile sendikamızla görüşmeden, yangından mal kaçırırcasına ‘Öğretmenler Yasası’nı’ değiştirmeye çalışırken, toplumu kandırarak, öğretmenlik mesleğini aşağılayarak, değersizleştirmeye çalışarak yaptığı işi haklı gösterme çabasındadır” dedi.

“Çavuşoğlu öğretmen haklarına saldırmayı misyon edindi”

Eğitim Bakanı’na bir kez daha, “Bu denli öğretmen düşmanlığı yapmanızın nedeni nedir? Yasa değişikliğinin derhal yürürlüğe girmesi için talimat aldığınız doğru mu? Talimatı yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere hakaret ederken ve bu mesleği toplum önünde hiçleştirmeye çalışırken vicdanınız sızlamıyor mu?” sorularını sormak istediklerini kaydeden Elmalı, bu süreçte Bakanın okullarda kaos yaratma çabasının da seviye atladığını ve ülkede eğitimde çözülmesi gereken sorunlar dağ gibi birikmişken en ivedi konu olarak öğretmen haklarına saldırmayı misyon edindiğini belirtti.

Elmalı, “Yasaya ivedilik isteyerek amacının diyalog yoluyla çözüm üretmek değil çatışma yaratarak öğretmen haklarını budamak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Aylardan beri devam eden bu yaklaşım öğretmenlerimizin sabrını tüketmiştir” ifadelerini kullandı.

“Eğitimde yaşanacak kaosun sorumlusu Bakan, ona göz yuman Başbakan ve hükümettir”

Sendika Yönetim Kurulu’nun 17 Ekim 2022 Pazartesi gününden itibaren her türlü eylem ve grev kararını ürettiğini ve öğretmene hakaret eden bu Çavuşoğlu’na ve diktatör anlayışa karşı mücadeleyi yükseltme kararı aldığını açıklayan Elmalı, kamuoyunun Pazartesi gününden itibaren eğitimde yaşanacak kargaşa ve kaosun tek sorumlusunun Eğitim Bakanı ve ona göz yuman Başbakan ve Bakanlar Kurulu olduğunu bilmesi gerektiğini kaydetti.

Elmalı, “Öğretmenlerimiz bu süreçte de her zaman olduğu gibi KTOEÖS çatısı altında birliktelik ve dayanışma içinde olacaktır.Unutulmamalıdır ki; ‘Öğretmen boyun eğmez, ders verir’” dedi.











Başa dön tuşu