KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Elmalı “şahsımı” hedef alarak bir kampanya yürütmeye çalışıyor



Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı‘nın kendisini hedef aldığını öne sürerek, bunun sendika açısından da üzücü olduğunu söyledi

Çavuşoğlu: Elmalı “şahsımı” hedef alarak bir kampanya yürütmeye çalışıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, Elmalı’nın şahsını hedef alarak bir kampanya yürütmeye çalıştığını öne sürerek, Elmalı’nın kendisini “öğretmen düşmanı” ilan edecek kadar hırsına yenik düştüğünü gördüğünü, bunun da kendisine söylediklerinden ziyade sendika açısından üzücü olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, “Söylem bahanesi olan yasal değişikliklerin hükümet adına tarafımdan yürütüldüğü aşikardır. Söylemlerinde bunun farkında olmadığını veya ‘bilip de bilmezlikten geldiğini’ görmekteyim. Bu şekildeki söylemleriyle kendisinden değil, başka kişilerden umut beslediğini görmenin anlamını söylemek gerekmiyor sanırım” dedi.

Öğretmen ve Eğitim Bakanı olan Çavuşoğlu’nun açıklaması (Kendi yazdığı haliyle)

 

Öğretmen ve Eğitim Bakanı olan Çavuşoğlu’nun açıklaması (Düzeltilmiş haliyle)

“Çok kıymetli meslektaşlarım;

Sn. Ozan Elmalı’nın, şahsımı hedef alarak yürütmeye çalıştığı kampanyada, beni öğretmen düşmanı ilan edecek kadar hırsına yenik düştüğünü görmek; bana söylediklerinden ziyade sendikamız açısından beni üzmüştür.

Söylem bahanesi olan yasal değişikliklerin, hükümet adına tarafımdan yürütüldüğü aşikârdır. Elmalı’nın söylemlerinde bunun farkında olmadığını veya ‘bilip de bilmezlikten geldiğini’ görmekteyim. Bu şekildeki söylemleriyle, kendisinden değil de, başka kişilerden umut beslediğini görüyorum ve bunun ne anlama geldiğini söylemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Bahse konu yasa sürecinde Elmalı, “Biz sendika olarak tümünü gözden geçirmek istiyoruz” ifadesinin dışında bir şey söyledi mi?

Oysa biz kendisine şu soruları sorduk;

1- Bu değişikliklere itirazınız var mı?

2- Bu maddelere alternatif öneriniz var mı?

3- Bahsettiğiniz Öğretmenler Yasası’yla ilgili çalışmanız var mı?

Sorduğumuz bu sorulara bu güne kadar bir cevap alamadık.

Bu konularda yaptıkları çalışmaları, önerileri ve/veya varsa itirazları, kapıları kırdıkları günlerde dahi değerlendirmeye hazır olduğumuzu söyledim.

Bana iletecekleri tüm konuları tüm komitelerde konuşabileceğimizi kendisine defalarca ifade etmiş bir öğretmen ve Eğitim Bakanı olarak, Meclis kürsüsünde ortaya koyduğum istatistiki verileri düşmanlık olarak algılatmaya çalışması kurnazca bir yaklaşım olabilir ancak yürüttüğü görevi ileri götüremez.

Kaldı ki; öğretmenlerimizi kategorize etmeye çalışmak samimi bir davranış değildir.

Çocuklarımızın eğitim kaybı minimize olsun diye tüm paydaşların ortaya koyduğu emeği hepimiz selamladık. İyi başladığımız bu süreci baltalamak, kişisel veya planlı siyasi bir hedefin sonucu olabilir.

Zaten çağrısı da bunu içermektedir. Bilinsin ki; Sn. Elmalı bizim dostluğumuzu, düşmanlığımızı tespit edebilecek durumda değildir. Bu güne kadar kimseye düşmanlık yapmadık veya düşmanlık beslemedik.

Bize verilen görevin gereğini yapmak için çıktığımız yolculuğun ismi “hizmet yolu”dur. Bu yolda hırsına kapılan arkadaşlarımızın bir çok kez saldırılarına uğradık ancak inandığımız yolda kin ve nefret beslemedik.

En zor anlarda bile iletişime önem verdik. Kişisel gelecek endişesi taşımadık. Hak mücadelesi görevi yürüten arkadaşlar bilmeliki; kısa süreli başarı hedefiyle yapılan çalışmalar halkımıza zarar vermekte olup eğitimimizi de ileriye götürmemektedir.

Önümüzdeki günlerde tüm gerçekler ortaya çıkacaktır ve doğrular her kişiliği tanımlayacaktır”

Elmalı’nın açıklaması neydi?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan ElmalıEğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve onun yaptıklarına sessiz kalan Bakanlar Kurulu‘nu protesto etmek için yarın tüm okullarda greve gideceklerini ve Meclis önüne yürüyeceklerini duyurdu

Elmalı: Öğretmen düşmanlığı yapan Eğitim Bakanı’nı ve bu zihniyeti protesto edeceğiz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun okullarda ve eğitimde çözülmesi ivedi sorunlar ortada dururken bunları çözmek yerine, öğretmenlere hakaret etmeyi, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmeyi, öğretmen haklarını budamayı kendine misyon edinediğini ve aldığı talimatları yerine getirmek ve koltukta oturmak uğruna öğretmenlere saldırmaktan vazgeçmediğini söyledi.

Elmalı, “Çavuşoğlu’nun bu tutumuna sessiz kalan Bakanlar Kurulu’nu protesto etmek için yarın tüm okullarımızda 10:00-13:05 saatleri arasında grevde olacağız. Lefkoşa ve Lefkoşa çevre okullarındaki öğretmenlerimizle saat 10:30’da sendikamızda buluşup Meclis önüne yürüyeceğiz ve burada öğretmen düşmanlığı yapan Eğitim Bakanı’nı ve bu zihniyeti protesto edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu