KıbrısManşet

SON DAKİKA: Anayasa Mahkemesi “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası”yla ilgili kararını verdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası“na yönelik Anayasa Mahkemesi‘nde açtığı dava sonuçlandı, 25 Aralık’taki yerel seçimlere 18 belediye ile gidilecek

SON DAKİKA: Anayasa Mahkemesi “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası’yla ilgili kararını verdi

CTP’nin başvurusu bugün sonuçlandı ve Anayasa Mahkemesi, yerel seçimlere 18 belediyeyle girilmesine karar verdi. Karar, oy çokluğuyla alındı.

Açıklama yok.

Yargıç Şefik davaya online katıldı

Yüksek Mahkeme Başkanı Yargıç Narin Ferdi Şefik, Covid-19 pozitif olması nedeniyle duruşmaya online bağlandı. Söz konusu uygulamanın, mahkemelerde ilk kez gerçekleşeceği öğrenildi.

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı  hazır bulunduğu mahkemede çıkışta açıklama yapılmadı.

Neler olmuştu?

Meclis önünde eylem

Belediyelerde örgütlü sendikaların, Belediye Başkanlarının, muhalefetin ve muhalif örgütlerin Meclis önünde yaptıkları tüm eylem ve itirazlara rağmen, UBP-DP-YDP Hükümeti tarafından bilimsel hiçbir dayanağı olmadan ve çalakalem hazırlanmış olan Ankara’dan ısmarlama “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı Meclis’ten geçmiş, ana muhalefet CTP ise yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmüştü.

Onur Dogasal (@onurdogasal) / Twitter

Belediyelerin Meclis önündeki eyleminde kısa süreli gerginlik yaşandı - Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber, KKTC Son Dakika ve Gündem Haberleri

Meclis önünde arbede... - Haber Kıbrıs

Belediyelerde örgütlü sendikalar Meclis önünde eylem yapıyor











Başa dön tuşu