KıbrısManşet

Sendikalar ve Kamu Hizmeti Komisyonu arasında uzlaşı sağlandı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu Hizmeti Komisyonu’yla (KHK) adayların kriter puanları ve belgelerinin verilmesi konusunda uzlaşı sağlandığı belirtildi

Sendikalar ve Kamu Hizmeti Komisyonu arasında uzlaşı sağlandı

İki sendikanın ortak yaptığı yazılı duyuruda, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun gerçekleştirdiği sözlü sınavlara gözlemci olarak katılan sendikalarına, adayların kriter puanları ve belgelerinin verilmesi konusunda Komisyonla yaptıkları müzakerelerde uzlaşı sağlandığı belirtildi.

Duyuruda, “Sendikalarımızın mülakatlara gözlemci olarak katılarak üyelerimizi en iyi şekilde temsil edeceğini belirtiriz” denildi.

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve KAMUSEN Başkanı Metin Atan, KHK Başkanı Ömer Köseoğlu‘nun şikayetiyle tutuklanmıştı.

Bengihan ve Atan, sınava giren adayların kriter puanları ve belgelerinin yetkili sendika olan sendikalarıyla paylaşılmamasını mahkemeye taşımıştı.











Başa dön tuşu