KıbrısManşet

Avukat Şahoğlu’na ‘banka tarafından’ açılan dava, Alt Mahkeme’de görüşüldü

Avukat Mehmet Şahoğlu‘na “Bankacılık sistemi ve bankalara olan güveni zedelemek” gerekçesiyle ‘ilgili banka’ tarafından açılan dava, Alt Mahkeme’de görüşüldü. Dava, duruşmaya başlanmak üzere ertelendi

Şahoğlu’na açılan davanın duruşması 29 Kasım’a ertelendi

Twitter hesabından; bir banka hakkında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, hakkında ilgili banka tarafından dava açılan Avukat Şahoğlu‘nun davası bugün alt mahkemede görüşüldü.

Şahoğlu’nun, “Bankacılık sistemi ve bankalara olan güveni zedelemek” suçundan methaldar olduğu gerekçesiyle alt mahkemede görüşülen dava, duruşmaya başlanmak üzere 29 Kasım tarihine ertelendi.

Şahoğlu’nun avukatları Öncel Polili ve Vedat Tezcan da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Çok sayıda örgüt ve avukat Şahoğlu’na destek için mahkeme salonu önündeydi. (Fotoğraf: Kadir Sidal)

Şahoğlu Twitter hesabındaki paylaşımında ne demişti?

Şahoğlu, paylaşımında ‘ilgili bankaya karşı’ şunları ifade etmişti:

“Vatandaşın kredi hesabını kanuni takibe dahi atmadan dava açacaksın. Kanuni takibe atmadığın için karşılık ayırmayacaksın. Karşılık ayırmadığın için o miktarı kullanmaya devam edip faiz geliri alacaksın. Böyle yaparak bankayı karlı göstereceksin. KKTC Merkez Bankası‘na sahte bilanço vereceksin. Bankacılık sistemini ve devleti zarara uğratacaksın ve tüm ihbarlara, şikayetlere rağmen hiçbir şey olmamış gibi faaliyetlerine devam edeceksin. Tüm bu kanunsuzluklara göz yumanlar da maaş alarak görevlerine devam edecekler!”

 

 











Başa dön tuşu