InstagramKöşe Yazarlarımız

Sokak röportajları: 9 kişiye ‘Kıbrıs’ı, ‘Kıbrıs sorununu’ ve ‘Kıbrıslıları’ sorduk. İşte cevaplar

Bu hafta canım siyasi gabak doğrayan, analiz ve sentez yapan uzun yazı yazmak çekmedi. Çoktandır sosyal mecrada çokça seyrettiğimiz sokak röportajlarına özenmekteydim.

Ben de yurdum sokaklarında yaşayan, kimisi ‘eski’, pek çoğu ‘yeni’ olan ‘KKTC’li ne düşünür acaba?‘ diyerekten onlara mikrofon uzattım, Kıbrıs’ı, Kıbrıs sorununu ve Kıbrıslıları sordum…

Vatandaşın ya da vatanda yaşayanların söyledikleri hiç yorumsuz olarak aşağıda;

• ŞULE ZARATAR: TURİST

“Ay şekeriyeemm, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuuuriyeti çok ilkel bi yer. Kurpiyerler hep suratsız, slot maşinler de hep set up cınııım, hiç kazandırmıyeeo. Kasinoda ikramlar fena diil ama bu ay çok içerideyim, oynamam lazım. Kıbrıs sorunu mu? Fethettik ya daha ne? Kıbrıslılar ilkel gaaaliba, bir garip şiveyle konuşuyorlar cınımmm…”

• EMBONEGE OKANWANGU GANNAVURİ: ÖĞRENCİ

“Kıbrıs Şeaane bir yer. Bizim university Yenişehirde bir apartman 4. Kat. Aynı kat 2 university daha var. Ev kirlamak kolay, biz 9 kişi bir evde kalmak. Kıbrısı ve Kıbrıslı çok sevmek ben çünkü ot satmak çok kolay, bir ayda 10 bin dallırs. Kiralık arabayla dağıtım çok kolay. Kıbrısta hiç bir sorun yok, Nigeria”ya on basar Kıbrıs. Ben çok seviyor Kıbrıs ve Kıbrıslılar, dönmeyecek Nigeria…”

• KÜLTİGİN ÇAKMASOY: VATANDAŞ ADAYI

“Wallaha fethetmişiz işte, Kıbrıs ve Kıbrıslılar hepsi bizimdir, ortada bir sorun yohtir. Zaten bizim verdiğimiz paraları yiyen nankör bir millet bu Kıbrıslılar. AB pasaportu vereceklerse anlaşmayı onaylıyorum, zaten Rumlar da Orta Asyadan gelmişler, ispatlandı…”

• OYVER DÖNERKOLTUK: PROFESYONEL POLİTİKACI

“Ben hep ilkeli siyaset yapmışımdır, nerde çıkar ve avanta, pardon, prensip hoopp istifa. Her şey Kıbrıs, cebim ve Kıbrıslılar için. Amacım tüm partileri dolaşarak Kıbrıs rekoru kırmaktır. Kıbrıslılar enay, aman çok asil bir millettir, çalışmalarımı takdir ederler. Bir karış toprak verilmesine karşıyım…”

• GAFFUR PARA KALDIR: YATIRIMCI

“Gıbrısta yatırım çoh golay hemşerim. Arazi bedava, para karşılıksız gredi, bizim çocuhlara üç beş attımıydıh bütün gapılar açılyiii. JuJünal beyden de çok memnunah, 2 gat izni olan yere 12 gat yapmışah, ses çıkartmamıştır, daha ne? Gıbrıslılar çok nankör, çevremiymiş, doğaymış neyin bir şey var, tekerimize çomah sohuyorlar. Allahtan meclisteki aslanlarım izin vermiyi. Onların payını da veriom haaaa, bedava degil.
Gıbrıs Ruma verilemez, bize verilsin, inşaat yapah…”

• EKATERİNA MARİNA: EĞLENCE SEKTÖRÜ

“Kıbrıslı erkekler sevmiyor almayı duj, bu buyuk problem. Ben mutlaka istiyor duj…”

• SALİH AVANTASOY: PROFESYONEL SEÇMEN

“Gardaccııııığım, napan, eyisin? Benim garı memur, ben da hem işlerim dayirede hem da elektirik işi yaparım. Çok da gitmem daiyereye, müdür partilimizdir. Bir da güçük mandıracığım var, hayvan beslerim, geçinir giderik. Kasan beyi gızınan oğlanı da işe godu, deha nesederim yau, isdemem ağnaşma mağnaşma. Urum keser bizi soğra. Akşama mangal yakacam, gal yeylim, içerik birka dane hem…”

• IGOR VODKA: TURİST EMLAKÇI

“İskelegrad çok güzel, Long Beach hep Ruski. 32. Katta çok güzel yazlık evler var, 1 + 1, ben satar ucuz fiyat, 250 bin pound. Ben çok sevenski KKTCenski, kimse bana karışmıyorski. Kıbrısta sorun yok, Kıbrıslılar olmasa Long Bech daha güzel olacak. Nema Problemskaya, nazdarovye…”

• KEMAL İHALE AL: PROFESYONEL MİLLİYETÇİ

“Biz anlaşma isdemeyik! Hepimiz milliyetciyik. Oğlan okur Londurada, ben da gurdum şirketi, ihaleler bilin şeffaftır, aldık üç beş. Tabii altında galmayık biz da bunun, bilin. Herkeş gendi tarafında, ayrı ayrı isderim. Pasapoort? Alırım tabii, hakkımdır, ama Urumlar gelmesin isdemeyik. Hafta sonu Trodosa gideceyik, milletvekili arkadaşlarnan beraber…”











Başa dön tuşu