InstagramKöşe Yazarlarımız

Kum Torbası Tatar

İşin kolayı, yüklen Tatar’a bir toz bulutu ve olayın esas boyutunu toplumdan sakla.

En basit siyasi kamuflaj taktiği, Tatar’ın her açıklamasında prim ve alkış için “Aman efendim Tatar öyle Tatar böyle”

Tatar’ın ne olduğunu herkes bilir, ne olamayacağını bildiği gibi.

Yani bu durumda masaya oturmayı reddeden Tatar, Ankara‘ya kendi hür iradesi ile karşı çıktı. Tatar’ı eleştirenlerin düşüncesi şu gibi; “Ne cesur adammış bu Tatar yau. Ankara’ya karşı dik duruş sergileyip kendi görüş ve duruşu ile masaya oturmam dedi

Bu kadar mı kör adanın kuzeyinde bulunan siyasi yapı? Yoksa inceden inceden seçim hesapları yapıp gerçekleri çarptırmayı ve çıkarları doğrultusunda halkın yanıltma algısı mı bilemem.

Evet bu kadar kör ve çıkarcı olabiliyorlar. Çözümsüzlüğü savunan ülke Türkiye‘dir ve onca müdahale ile Tatar’ın atanma sebebi Türkiye’ye sorgusuz sualsiz itaat edecek bir maşaya ihtiyacı vardı ve buna uygun aday ise Tatar’dı, sırada ki kim olur bilemem.

Tatar kolay lokma evet, peki bu adanın kuzeyine sıkışan toplumun sözde temsilcisi olan siyasilerin Türkiye gerçeğini örtmek istemesi normal mi? Tabi ki normal.

Yoksa tersi bir durumda koltuklarda oturma şansları yok. Değişen toplum yapısında bu saatten sonra oturma olasılığı da azalmıştır aslında.

Bu noktada Tatar’ı takdir etmek lazım, kendi düşüncesini ve Türkiye’nin arzusunu dürüstçe topluma aktarmaktadır, yapacaklarını da aday olduğunda da belirttiydi.

Bu noktada dürüst olmayan siyasi yapı Türkiye’nin taleplerini dile getirmeyen ve yalnızca kendi taleplerinin mümkün olduğunu iddia eden bir yapı ile siyaset yapanlardır.

Öyle olmasa bugün sokaklarda protestolar ile T.C elçiliği önünde kamp kurup müdahalenin bizleri hapis ettiğini ve Türkiye’nin çıkarlarının Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslılar ile örtüşmediğini dile getirirdi ama gel görelim kendi oturdukları meclise yürüyüp toplumun gazını almaktan ileriye gitmeyen hareketler ile sınırlandık.

Evet belki yanlış olan ben ve benim gibi düşünenler ve konuşanlardır ama bu bizim yaşadıklarımızın gerçekliğini değiştirmez.

At binicisine göre kişner mi kişnemez mi bilmem ama varmak üzere olduğumuz noktanın iyi olmadığı kesin.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu