InstagramKöşe Yazarlarımız

Karar Halkındır!


Defalarca yazıldı, söylendi.

Sağır kulaklar gene duymadı, duymayacak da. Gene de bir kez daha yazalım.

Bu sizin elektrik santralınız, bu nüfusu kaldırmaz. Nüfusumuz 150 binlerde iken kurulan bu santral, bir buçuk milyona dayanan bu nüfusa yetmez.

Yetmez ve sık sık vatandaşların sağlıklarını hiçe sayarak, hiç olmadık zamanlarda elektrikleri kesiliyor. Bu arada bol bol selam gönderiliyor size bilesiniz.

Nerede kaldı ki bu santral yeterli olsa bile filtresiz olduğundan zehir kusmaya devam ediyor.

Bu bölgede oturan vatandaşlarımız büyük risk altındadır. Çatalköy, Arapköy, Beşparmak, Karaağaç, Esentepe hatta Bahçeli köylerimizde kanser vakalarının çoğalmasının başlıca nedeni de budur.

20 Temmuz günü elli adet savaş gemisi sahillerimize dizilirken, bilmem kaç uçak gösteri uçuşları yaparken ve Sayın Erdoğan ile siz yardakçıları Lefkoşa’da bayram yaparken, santralınız adeta zehir saçıyordu.

Elli yıldır bu soruna çözüm bulamayanlar, yok şunu yapacaklar, yok bunu yapacaklar diye nutuk sallayarak vatandaşlarla adeta dalga geçiyorlar.

Koskoca devlet ve onu yönettiğini iddia edenler, bu sorunu çözemiyor ve işin kolayına kaçarak santralı özel bir şirkete, AKSA’ya peşkeş çekmeye çalışıyorlar.

Oysa bu santral yerine güneş ışığından yararlanılabilir.

Her mevsimde güneş alan ülkemizde bunu yapmak çok kolay olsa gerek. Bu projeyi hayata geçirmek için ne kadar para gerektirir bilemem. Bunu elbette uzmanlar bilecektir.

Ancak bu yatırımı bir kez yapacak ve güneş ışığı size bedavaya gelecektir. Harcadığınız parayı da zaten kullanıcılardan geri alacaksınız.

Gene boşuna yazdığımı biliyorum. Çünkü siz itibarı yanlış yorumlayarak sözde itibar kazanmakla uğraşıyorsunuz.

Bir ülkenin itibarı külliyelerle, yöneticilerinin uçaklarıyla, lüks arabalarıyla yükselmez efendiler.

Bir ülkenin itibarı, halkının refah düzeyi ile, kurulan sistemin halka sağladığı yararlarla yükselir.

TC Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı kürsüye çıkıp yapılmakta olan külliyeye övgüler düzerek diyor ki; “Bu külliye bizim siyasi üssümüz olacak

Peki orada toplanacak olan milletvekilleri neyiniz olacak Sayın Cumhurbaşkanı?

Ya da orada kalacak olan KKTC Cumhurbaşkanı sizin neyiniz olacak?

Yani mevcut statükoya bu külliye ile resmiyet kazandıracaksınız. Ve bu konuşmaya ne bir milletvekili ne Ünal Bey ne de Ersin Bey ne de bir başkası sesini çıkarmıyor.

Konuşmasının bir başka yerinde de “Kıbrıs’ta Federasyon artık mümkün olmadığını” söylüyor ve bir yardakçısı da “Federasyon tabutuna son çivi çakıldı” diyor.

Peki siz bu halka sordunuz mu da atıp tutuyorsunuz?

Özne olan siz misiniz yoksa burada yaşamakta olan insanlar mı? Yani Kıbrıslılar mı? Bana göre Özne Kıbrıslılardır.

Kıbrıslıları hiç sevmeyen Erhan Arıklı’ya da şunu söylemek istiyorum; Hangi tabuta son çiviyi kimin çakacağına yine halkımız karar verecektir.

Ne siz ne de bir başkası buna muktedir değilsiniz.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu