KıbrısManşet

Korkmazhan: Toplum; “federal çözüm” ile “mevcut durum” arasında keskin bir ikilem ile karşı karşıya


Sol Hareket Abdullah Korkmazhan, güzellemesi yapılan sözde çözüm modeli “iki devlet” söyleminin Kıbrıslıtürklerin diri diri mezara gömülmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, tek çıkış yolunun erken federal çözüm buna ulaşmanın yolunun ise toplumsal mücadele olduğunu kaydetti

Korkmazhan: Toplum; “federal çözüm” ile “mevcut durum” arasında keskin bir ikilem ile karşı karşıya

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan toplumun; ya erken federal çözüm ya da son dönemde “eşit egemen devlet” söylemi ile güzelleme yapılan mevcut sürer durum arasında keskin bir ikilem ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Korkmazhan, “Erken federal çözüme ulaşmak için toplumsal bir mücadele yürütmek şarttır. Seçime kadar değil, çözüme ulaşana kadar en geniş demokratik birliğin oluşturulması ve topluma öncülük yapılması şarttır” dedi.

“Eşit egemen devlet dedikleri; Kıbrıslıtürklerin diri diri gömülmesidir”

Aksi takdirde ne toplum ne de çocuklar için bu ada yarısında bir gelecek olacağını kaydeden Korkmazhan, çözümsüzlük ve sürer durumun devamının; elektrik kesintileri, stres ve kaygı içinde bir yaşam, yoksulluğun ve yoksunluğun derinleşmesi, çadırda eğitim, göç, paran kadar sağlık ve her alanda belirsizlik anlamına geldiğini kaydetti.

Korkmazhan, “Eşit egemen devlet dedikleri; Kıbrıslıtürklerin diri diri gömülmesidir. Tek çıkış yolu erken federal çözüm buna ulaşmanın yolu ise toplumsal mücadeledir” dedi.











Başa dön tuşu