KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Ulaş için değil Türkiye için üzülüyorum

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Türkiye‘ye girişi engellenen Ulaş Barış‘a “Hoş geldin, yerin tam da burası” diyerek seslendi

Rahvancıoğlu: Ulaş için değil Türkiye için üzülüyorum

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu,c üzüldüğünü, fikir, düşünce ve ifade özgürlüğünü varlığı için tehlike gören bir rejimin, ne halkına ne de ülkesine yararı olamayacağının bilindiği bir çağda yaşanıldığını söyledi.

Rahvancıoğlu, “Umuyorum ki; fikirlerden korkanların yenildiğini göreceğimiz günleri de yaşayacağız. Bu vesileyle 24 Eylül 2022 tarihinde Ankara’ya girişimin engellenmesi vesilesiyle yürüttüğüm hukuki sürecin son durumuna dair bilgi vermek isterim” dedi ve şöyle devam etti;

“Avukatım aracılığı ile N-82 kodunun ne olduğunu öğrenmek ve giriş yasağımın kaldırılması için yapığım dilekçeye ret cevabı verilirken; bu kararın 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 9.ncu maddesinin 7.nci fıkrası kapsamında alındığı tarafıma yazılı olarak bildirilmişti.

İlgili maddeye bakıldığında ise ‘kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı sebebiyle yabancıların ülkeye kabulünün ön izne bağlanması’nı düzenlediği görülüyor.

Bu dilekçenin reddedilmesinden sonra, 17 Şubat 2023 tarihinde TC Ankara 1. İdare Mahkemesi’nde dava dosyaladım. Davam halen devam etmekte olup, mahkeme bir ara karar ile idareden çeşitli evraklar talep etmiştir.

“Aramıza hoş geldin sevgili Ulaş, yerin tam da burası”

Kişisel fikrimce halen giriş yasağı bulunduğunu bildiğimiz herkesin, konuyu hukuki mücadele alanına taşıması, TC devletini idare edenlerin bu uygulamasının aşılması açısından vazgeçilmemesi gereken bir araçtır.

Son olarak, giriş yasağım olduğunu tarafıma bildiren ve hava alanında bana teslim edilen belgeyi, bir gün bu zorba idare silinip gittiğinde, ona karşı direnmiş insanlardan biri olduğumu torunlarımın gururla hatırlayacağı değerli bir evrak olarak saklamaktayım. Aramıza hoş geldin sevgili Ulaş, yerin tam da burası”











Başa dön tuşu