InstagramKıbrısManşetSiyaset

“Hukuksal olarak şaibeli ve tartışmalı bir sonuca neden oluyor”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ile ilgili yaptığı açıklamada, iki Yönetim Kurulu üyesinin süreleri dolmalarına rağmen görevlerine devam ettiğini belirterek, hukuksal olarak şaibeli bir şekilde karar üretmeye devam eden BRTK Yönetim Kurulu’na yeni yönetim atanana kadar temsilci göndermeyeceğini açıkladı

KTGB: “Görev süreleri dolmasına rağmen karar üretmeye devam ediliyor”

BRTK Yasası‘na göre Yönetim Kurulu üyelerinin 3 yıl süreyle seçilmekte/atanmakta olduğunu hatırlatan KTGB, BRTK Yönetim Kurulu’nda görev sürelerini tamamlayan iki üye bulunduğunu açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun henüz yeni Yönetim Kurulu üyelerini atamadığına dikkat çeken açıklamada, BRTK Yasası‘nda görev süreleri dolan üyelerin görevlerine devam edebileceğine dair bir düzenlemenin de bulunmadığına parmak basıyor.

“Hukuksal olarak şaibeli ve tartışmalı bir sonuca neden oluyor”

Görev süreleri dolmasına rağmen halen Yönetim Kurulu’nun kararlar üretmeye devam ettiğini belirten Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, bu durumun hukuksal olarak şaibeli ve tartışmalı bir sonuç yarattığına dikkat çekti.

Hukuksal anlamda bu tarz bir yapının içinde yer almak istemediklerini belirten KTGB, Bakanlar Kurulu’nun yeni BRTK Yönetim Kurulu üyelerini ataya kadar, birliğin Yönetim Kurulu toplantılarına temsilci göndermeme kararı aldığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu’na çağrı

KTGB, Bakanlar Kurulu’na çağrıda bulunarak BRTK’de yaşanan bu muğlaklığın yasa gereğince yerine getirilmesini talep ederken, görev süreleri dolan üyelerin aldıkları kararların tüm sorumluluğunun Bakanlar Kurulu’na ait olduğunu hatırlattı.











Başa dön tuşu