KıbrısManşet

Özkıraç: Bu toplum yıllardır sürüm sürüm süründürülüyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) bu geceden itibaren tüm birimlerde süresiz grev başlatacaklarını açıkladı

Özkıraç: Bu toplum yıllardır sürüm sürüm süründürülüyor

Basın açıklaması yapan El-sen Başkanı Kubilay Özkıraç, ülkeyi yönetenlerin duyarsızlığına ve Kıb-tek‘i ortadan kaldırmaya çalışan ilgili bakanlığa tepki olarak, sendika yönetim kurulunun bu geceden itibaren süresiz grev kararı aldıklarını duyurdu

Özkıraç grev sebeplerini şöyle açıkladı:

“Bu toplum yıllardır sürüm sürüm süründürülüyor. Bu kurumu yöneteceği iddiasında olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da, elektriğe yüzde 15-20 civarında zam yapmak için uğraşıyor.

Ambarlarımızda malzemelerimiz tükendi, sayaç ihalesi iptal edildiği için sayaçlarımız da tükendi.

Akaryakıt ihalesi de ile karanlık ilişkiler içinde olanlar tarafından, birilerine rant sağlamak amaçlı sulandırılıp iptal edildi. 

Çalışanların özlük haklarıyla ilgili Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri Arıklı ve yöneteminin duyarsız tutumu nedeniyle bekliyor.

Onlarca arkadaşımız kurumdan emekli oldu, emekli ikramiyelerini alamadılar. Onların yerine de tek bir kişi istihdam edilmedi. Bu insanlar teknik elemanlarımızdır.

AKSA‘ya haketmediği ödemelerin yapılması için her ay kurum borçlanmaktadır. Bu ayda 150 milyon TL borçlanılması için bankalardan teklif istenmiştir.

Bu sebeplerden dolayı grevimiz bu gece yarısından itibaren başlayacaktır”

“Kıb-tek bu toplumun malıdır”

Halkın bu grevden mağdur olmayacağını ve mağdur olacak kesimi herkesin bu geceden itibaren göreceğini söyleyen Özkıraç, grevlerine destek istedi.

Kıb-tek’in, çalışanlarının değil bu toplumun malı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Özkıraç, grevlerine toplumdan da destek beklediklerini belirtti.

Kaşif:

El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif de, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın, göreve geldiği günden itibaren, elektriği ucuzlatacağını söylediğini ama geçen hafta yüzde 15 civarı zam yapacağını söylediğini anımsattı.

Kaşirf, “Bu da kendisinin tutarsızlığını gösteriyor. Geldiği günden beri, ekonomik anlamda toplumun önünü açacak hiçbir şey yapmayan Arıklı’nın tek derdi Kıb-tek’tir. Kurumu toplum önünde itibarsızlaştırmaya çalışmıştır” dedi.

El-sen’in vatandaşa en iyi hizmet verecek uygulamaların yürürlüğe konulması için bir misyon üstlendiğini ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.











Başa dön tuşu