DünyaManşet

Yangınlarla boğuşan Türkiyeli yurttaşların yardım kampanyasına çirkin itham

Yangın uçağı ve helikopteri olmadığı için 6 gündür yangınlarla boğuşan, 8 kişinin öldüğü, binlerce hayvanın can verdiği, on binlerce hektarlık ormanın yok olduğu ve insanlarının evlerini kaybettiği Türkiye’de, yurttaşların sosyal medyada başlattıkları “Help Turkey” kampanyasına, TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan tepki geldi

#HelpTurkey ve #Turkeyisburning tagları açıldı, milyonlarca tweet atıldı

1 Ağustos akşam saatlerinde Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformlarında kullanıcılar, “Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum. 112 adet yangın sebebiyle perişan ve harap olduk. Halen devam etmekte olan yangınlar çok güçlü. Bunları söndürmeye yetecek adet uçağımız yok. Sekiz insanı, sayısız hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Sadece bir dünyamız var. Lütfen bu mesajı yayın. Bizim çok acil olarak dünya çapında sesimizi duyurmaya ve yardıma ihtiyacımız var” diyerek paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımlarının altına Birleşmiş Milletler (BM), BM Yüksek Mülteciler Komiserliği ve Avrupa Birliği (AB) gibi uluslararası kuruluşları da etiketleyen kullanıcılar, #HelpTurkey ve #Turkeyisburning etiketleriyle orman yangınlarını durdurmak için diğer ülkelerden yardım talep etti.

#WeDontNeedHelp şeklinde karşı bir tag açıldı

Sosyal medyada paylaşılan bu kampanyayı eleştirenler ise #WeDontNeedHelp etiketiyle, Türkiye’nin orman yangınları ile mücadele konusunda yardıma ihtiyacı olmadığını söylüyor.

“Help Turkey” kampanyasına sert tepki gösterenlerden biri de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’du.

Altun: Sözde yardım kampanyası ideolojiktir

Altun sosyal medya paylaşımında, “İyi niyetli her yardım ve katkı, milli birliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu