DünyaKORONAVİRÜSManşet

Şahin: Şu an verilecek bir güncelleme kararı yanlış olur

BionTech CEO’su Uğur Şahin, “Önümüzdeki 6 ila 12 ay boyunca başka varyantların ortaya çıkması çok olası ve bu durumda aşının yeni varyantlara adaptasyonunu yapmak gerekebilir. Ancak bu, şu an gerekmiyor” dedi.

Şahin: Şu an verilecek bir güncelleme kararı yanlış olur

BioNTech CEO‘su, “Yeni bir varyantın baskın olmaya başlaması durumunda şu an verilecek güncelleme kararının 3 ila 6 ay içerisinde yanlış olduğu anlaşılabilir.” ifadelerini kullandı.

Değişiklik kararının zamanının uygun seçilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Şu an için, destek dozu olan üçüncü doz aşının oldukça yeterli olduğunu ve güçlü koruma sağladığını biliyoruz” dedi.

Üçüncü dozun etkinliğiyle ilgili çalışmalar sürüyor

BioNTech ve Pfizer, mevcut aşının üçüncü doz uygulamasının “Delta dahil şimdiye kadar test edilmiş tüm varyantlara karşı azami korumaya sahip olduğunu düşündüklerini” bildirmişti.

Üçüncü dozun Delta‘ya karşı etkinliği konusunda yürütülen çalışmalara dair detayların önümüzdeki haftalarda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. 

BioNTech ve Pfizer ayrıca Delta varyantına karşı etkili bir aşı versiyonu üzerinde de çalıştıklarını duyurmuştu.

Yüzlerce katılımcıyla gerçekleşecek olan çalışmaların, resmi mercilerden onay alınır alınmaz Ağustos ayında başlatılması planlanıyor. Şu an için BioNTech, mevcut aşı ve ek dozu ile devam etmeyi planlıyor.

Fransa ve Almanya gibi ülkeler üçüncü doz aşıyı Eylül ayından itibaren yaşlılara ve risk grubundakilere yapmaya başlayacaklarını açıklamıştı.











Başa dön tuşu