KıbrısManşet

Korkmazhan: Partisel ve kişisel hesapları toplumsal çıkarların önüne koyanlar UBP kadar sorumludur

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaşananlar karşısında en geniş sol ittifakın hala oluşamadığına dikkat çekerek, bunun sorumlusu olarak gösterdiği kişisel ve partisel çıkarları toplumsal çıkarlar önünde tutanların, en az Ulusal Birlik Partisi (UBP) kadar sorumlu olduklarını vurguladı

Korkmazhan: “Atama kayyum” rejiminin yerel yönetimlere kadar uygulanmasının önünün açıldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, hükümetin tüm paydaşların itirazlarına rağmen Meclis’ten geçirdiği Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası‘nın Ankara’nın talimatı ile sömürge rejimi tarafından değiştirildiğini, birçok antidemokratik madde içermesinin yanı sıra yasa ile “atama kayyum” rejiminin yerel yönetimlere kadar uygulanmasının önünün açıldığını kaydetti.

Korkmazhan, “İşin özü Ankara, Kıbrıslıtürkleri ve toplumsal iradesini her şekilde ve her düzeyde yok sayıyor ve sömürgesini kendi atadığı kayyumlar ile yönetmek istiyor. Bir kez daha altını çizmekte fayda var. Toplumsal muhalefetin ve demokrasi güçlerinin dağınıklığı onlara her istediklerini kolayca hayata geçirme imkânı tanımaktadır” dedi.

“Partisel ve kişisel hesapları, toplumsal çıkarların önüne koyanlar, UBP kadar sorumludur”

Dayatma sömürge politikalarına ve atanmış kayyum rejimine karşı durabilmenin tek yolunun en geniş demokratik birlik ve toplumsal muhalefeti oluşturmak ve belirlenen ortak politikalar çerçevesinde birlikte hareket etmek, topluma öncülük yapmak olduğuna dikkat çeken Korkmazhan, ancak ne yazık partisel ve kişisel hesapların bunun gerçekleşmesini engellediğini belirtti.

Korkmazhan, “Dolayısı ile partisel ve kişisel hesaplarını, toplumsal çıkarların önüne koyanlar, yaşananlardan en az UBP kadar sorumludur. Bin bir emekle yeniden oluşturulan Bu Memleket Bizim Platformu‘nu partisel ve sendikal çıkarları için işlevsizleştirip dağıtanlar, en az UBP kadar sorumludur. En geniş demokratik birliği ve toplumsal muhalefeti örgütleme çabalarını sekteye uğratıp, siyasi ve ideolojik fantezi peşinde koşanlar, partisel ve kişisel geleceklerini her şeyin önünde tutanlar en az UBP kadar sorumludur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu