KıbrısManşet

Aşam: ÜstEl hükümeti emekçilerin sabrını zorluyor, Pazartesi eylemdeyiz



Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Başkanı Koral Aşam, hükümetin Belediyelerin yasal hakkı olan “devlet katkı paylarını” vermediği için maaş ödeyemez duruma geldiğini söyleyerek, Pazartesi günü eylemde olacaklarını duyurdu

Aşam: ÜstEl hükümeti emekçilerin sabrını zorluyor

Yazılı açıklama yapan Aşam, “Atanmış ÜstEl hükümeti”nin iki ayı aşkın bir süredir belediye emekçilerinin sabrını zorladığını söyleyerek, sürecin en başında da belediyelerin yerel gelirlerden yasal olarak hak ettiği payı alamadığı taktirde, maaşların dahi ödenemeyeceğinin altını çizdiklerini hatırlattı.

Aşam, “Hem Başbakan hem Maliye Bakanı haklı olduğumuzu, gereken payın ödeneceğini defalarca belirtmelerine rağmen, bugün yarın en geç falan gün diyerek emekçilerle dalga geçer bir noktaya gelmişlerdir.
Maalesef görünen köye bu ay itibarı ile gelinmiş ve bazı belediyeler maaş ödeyemez duruma gelmiştir” dedi.

“Maaş alamayan örgütlü belediyeler olarak Pazartesi eylemde olacağız”

Kötü yönetim neticesinde ekonomik sıkıntıya düşen belediyelerin de olduğunu ancak kötü yönetimleri görmezden gelerek onlara çanak tutan, kapasite üstü borçlanmalara kefil olanın da yine hükümet mensupları olduğunu kaydeden Aşam, gelinen noktada toplanan yerel gelirlerden, verilmesi gereken belediye payı verilmediği taktirde, maaş ödeyemeyen belediye sayılarının katlanarak artacağına işaret etti.

Aşam, “Artan sayılara paralel sendikamızın eylemlilik boyutuda yükselecektir. Bu anlamda, ÜstEl hükümetine sorumluluklarını hatırlatmak ve belediye emekçilerini angarya çalışmayla karşı karşıya bırakmalarını protesto etmek amacıyla, maaş alamayan örgütlü belediyeler olarak Pazartesi eylemde olacağız” dedi.











Başa dön tuşu