KıbrısManşet

Korkmazhan: AKSA bu ülkeden def edilmelidir!


Sol Hareket, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen), Teknecik Elektrik Santrali’nde AKSA ve hükümete karşı yürüttüğü mücadeleye katılarak destek verdi

Korkmazhan: Kıb-tek’i AKSA’ya peşkeş çekme çabalarının karşısında durmaya devam edeceğiz

Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan Teknecik’te basına yaptığı açıklamada, Kıb-tek’in kapatılarak enerji sektörünün AKSA’nın tek eline verilmek istendiğini, buna karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

AKP’nin talimatı ile hareket eden UBP-DP-YDP hükümetinin, halkın malı olan Kıb-tek’i AKSA’ya peşkeş çekme çabalarının karşısında durmaya devam edeceklerini kaydeden Korkmazhan, “Ünal Üstel’e soruyorum. AKSA’dan rüşvet aldığınız iddiaları doğru mu?” diye sordu.

Telefon ve internet sektörünün özelleştirildiğini ve iki şirketin tekeline verildiğini, KTHY’nin batırıldığını, Ercan havalimanının satıldığını, suyun özelleştirildiğini hatırlatan Korkmazhan, “Şimdi de elektrik AKSA tekeline devredilmesi gündemdedir” dedi.

“AKSA bu ülkeden def edilmelidir”

AKSA’ya bunca zaman her yıl 28 milyon dolar yalnızca kira bedeli ödendiğini, bu para ile 50 adet santral kurulabileceğini vurgulayan Korkmazhan, “AKSA bu ülkeden def edilmelidir. Kıb-tek’e yatırım yapılarak modernize edilmeli ve yeşil, yenilenebilir enerjiye geçiş süreci planlanmalıdır”dedi.

Tüm sendikalara genel grev ilan etmeleri çağrısını yineleyen Korkmazhan, tüm siyasi güçleri ve yurttaşları El-sen ile dayanışmayı yükseltmeye ve halkın malı olan Kıb-tek’e sahip çıkmaya davet etti.











Başa dön tuşu