InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Atlı: Ev içi şiddet vakalarında erkek ergen çocuklar babaları tarafından anneye karşı kullanılıyor




Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkiler Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Avukat Mine Atlı, ev içi şiddet direnişçisi Pınar Taş‘ın, 16 yaşında kendi hayatını sonlandıran oğluna işaret etti

Atlı: Ev içi şiddet vakalarında erkek ergen çocuklar babaları tarafından anneye karşı kullanılıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, ev içi şiddet vakalarının en zor yanının çocuklar, özellikle ergenliğe girmek üzere veya erkek ergen çocuklar olduğunu söyleyerek, bu çocukların babaları tarafından küçük yaştan itibaren anneye karşı araç olarak kullanılabildiğini belirtti.

Atlı, “Örneğin saat 9.00’da anne, ‘Ooğlum yatma vakti geldi’ dediğinde bu babalar ‘Bırak paşam otursun’ diyendir. Amaç anneyi itibarsızlaştırmak ve o çok benimsediği cinsiyet rollerini pekiştirmektir” dedi.

“Ne yazık ki ne iktidar ne de muhalefet vekilleri Ev İçi Şiddet Yasası’na önem vermedi”

Atlı şöyle devam etti;

“Çocukların boşanma davalarında güçlü olanın yanında durmak istemeleri çok doğaldır.

Onların gözünde, onlara daha huzurlu ortam sağlayacak, şiddet gören, zayıf, sürekli ağlayan, sinir krizleri geçiren anne değil, babadır.

O yüzden aile yasamızda mahkemenin ‘yedi yaşında olan ve yedi yaşından büyük çocukların velayetlerinde çocukların görüşlerine öncelik verilmesi’ ev içi şiddet durumları açısından sorunlu bir maddedir.

Yıllardır Ev İçi Şiddet Yasası ile bu maddeye de dokunmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki ne iktidar ne de muhalefet milletvekilleri bu yasaya önem vermedi.

Hatta daha da ileriye gidip yasanın olumsuz dedikodularını yayan milletvekillerine bile rastladık.

Pınar Taş ve onun gibi yüzlerce kadın şiddet görse de mahkeme sonucunda ergen çocuklarından ayrı kalıyor.

Arda bu sistemin sakatlığını canıyla ödedi, bizler ise Arda’ları koruyacak mekanizmaları yürürlüğe koymaktan dahi aciziz”











Başa dön tuşu