EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Patronları yurt dışında, kendileri adanın içinde, işçiler de tehdit altında ama tutuklama yok!




Özgür Gazete’nin KÖLE KAMPI haberlerinde “Kişi başı 8 bin euro verdik, bizi dövüyorlar, tehdit ediyorlar” dedikleri, polise ifade verip şikayetçi oldukları, Mohammad M. ve Jahangir H. adlı kişiler hala tutuklanmadı!

Organize bir çete!

Gazetemizin geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurduğu Köle Kampı dosyası, gündemdeki yerini korumaya, her geçen gün farklı skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Öyle ki; içinde bürokratların, siyasilerin, “danışmanlık” adı altında faaliyet gösteren firmaların, sosyal medya fenomenlerinin ve bizzat Bangladeşli bazı kişilerin olduğu bir çeteleşme, 3. dünya ülkelerinden adaya işçi getirerek, büyük bir vurguna imza atıyor!

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

İşçilere “iyi bir yaşam, dolgun maaş, 8 saat mesai” gibi vaatlerde bulunuluyor ve bazılarına güneye yani Avrupa’ya kaçma garantisi veriliyor.

Bu vaatler karşısında işçiler ellerindeki avuçlarındakini satıyor, borçlanıyor ve kişi başı 8-12 bin euro arasında değişen paraları aracı denilen sözde “danışmanlık” şirketlerine veriyor.

Bu şirketlerin de bu parayı, işlerini yürütmek için kullandıkları kişiler arasında pay ettikleri, bu kişilerin içinde önemli bürokratlar olduğu biliniyor.

İşçiler açık isim verdi, resmi şikayette bulundu!

Son olarak Tarım Bakanlığı’na bağlı bir devlet kurumu olan Cypfruvex’in, yine danışmanlık adı altında yasa dışı faaliyet gösteren firmalar aracılığıyla, hem de birçoğunu sezon yani ürün bittikten sonra adaya getirdiği 600’den fazla işçi, Özgür Gazete’nin haberleriyle gündeme bomba gibi düşmüştür.

İnsanlık dışı şartlarda, maaşsız ve aç bırakılan işçilerin yaşam koşulları, gören ve izleyen herkesi hayretler içinde bırakmış, insanlığından utandırmıştı.

Polisteyken bile tehdit mesajları devam etti!

İşte o işçilerin hem gazetemize, mikrofonlarımıza hem de polisteki ifadelerinde açık ismini verdikleri, “Parayı ona verdik, bizi dövüyorlar, tehdit ediyorlar” dediği iki kişi, önce polis tarafından ifadeleri alındı, sonra da serbest bırakıldı!

Bölgede Bakanlık ve devlet namına hiçbir şey yok!

İşçilerin bu duruma düşmesindeki baş aktörlerden olan Cypfruvex Müdürü Cemal Redif de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı!

Olayın basına düştüğü günden bu yana, sorumlu olan Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı Köle Kampı’na uğramazken, herhangi bir soruşturma başlatıp polise şikayetçi de olmadı! İşçiler hala aç, hala insanlık dışı koşullarda tutuluyor!

Mohammad ve Jahangir hala bulun(a)mıyor!

İşçilerin adını vererek şikayetçi oldukları, Mohammad M. ve Jahangir H. adlı kişilerin ise Lefkoşa merkezli sözde “danışmanlık” olan şirkette çalıştıkları belirlendi.

Ayrıca Mahkemeden de bu kişiler için geç de olsa iki gün önce tutuklama emri alındı. Ancak bu iki zanlı küçücük adada hala tutuklanmadı.

Patronlarının yurt dışına çıkış yaptığı öğrenilen zanlılara, “saklanın” talimatı verildiği dahi söyleniyor.

Gazetemize her gün mesaj atan ve arayan işçiler hala korku içindeler!

Soruşturmanın derinleştirilmemesi ve UBP’nin kurultay hesaplarını zedeleyecek bir tutuklama olmaması için polise talimat verildiği kulislerde artık yüksek sesle dillendiriliyor!









Başa dön tuşu