InstagramKıbrısManşet

Meclis tartışmayla başladı: Şahali “önlemler” istedi, Amcaoğlu tepki koydu




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, oylamada kullanılan “oyların fotoğraflarının çekileceği” ihbarını aldıklarını ve bu yüzden telefonların divana bırakılarak oy verme kabinine gidilmesini ve kapının da açık bırakılmasını talep etti

UBP’liler CTP’ye “ihbar” etti

Meclis Genel Kurulu’nun günler sonra açılmasıyla söz alarak kürsüye çıkan Şahali, 12 gündür yaşanan Meclis Başkanlığı Krizi sürecini özetledi, bunun artık son bulması gerektiğini kaydetti.

Şahali, “UBP’lilerin oylarının fotoğrafını çekeceği konusunda ihbarlar aldık. Bu nedenle telefonların bırakılarak oy verme kabinine gidilmesini hem de kapının açık bırakılmasını talep ediyoruz. Ayrıca geçtiğimiz oylamalarda verdikleri oyun belli olması için yaptıklarını kendi ağzından anlatan UBP’li vekil Hasan Küçük’ün de Divan Katibi olmasına karşıyız” dedi.

Başta Olgun Amcaoğlu olmak üzere Ulusal Birlik Partililer (UBP) kapının açık bırakılmasına tepki gösterdi. Karşılıklı sözlü tartışmalar yaşandı.

Bunun ardından kürsüye çıkan UBP Grup Başkan Vekili Sunat Atun, telefonların tabiki bırakılacağını, Başbakanın odasının da kapısının açık bırakılabileceğini ancak oy kabininin kapısının açık olmasının teamüllere aykırı olduğunu belirtti.

Özgür Haber Merkezi

 











Başa dön tuşu