DünyaInstagramSürmanşet

TİP: Can Atalay derhal serbest bırakılmalı

Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevinde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Karar 4’e karşı 9 oyla alındı

Atalay’ın avukatları tahliye için başvuruda buluncak

AYM’nin kararı Can Atalay’ın tahliyesinin de önünü açabilir. Atalay’ın avukatlarının önümüzdeki günlerde tahliye için başvuruda bulunması bekleniyor.

Atalay’ın avukatı Akçay Taşçı, AYM’nin kararı öncesi Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte Yüksek Mahkemesi’nin ihlal kararı vermesini ve tahliye beklediklerini söylemiş, “İhlal kararı çıkarsa Anayasa Mahkemesi’nin kararının yerine getirilmesi için hüküm veren mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuracağız” demişti.

Tunç: Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapmak gerek. Anayasa Mahkemesi’nin bir hak ihlali kararı varsa, gerekçeli kararı bir okumamız lazım. Gerekçeli karar doğrultusunda elbette ki işlem yapılır” dedi.

TİP kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.











Başa dön tuşu