DünyaInstagramSürmanşet

Griffiths: İnsani yardım çalışanları hayatlarını tehlikeye atıyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail‘in Sınır Tanımayan Doktorlara (MSF) ait barınağı hedef alması ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine tepki gösterdi

Griffiths: İnsani yardım çalışanları hayatlarını tehlikeye atıyor

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

MSF barınağının bombalanma haberini dehşetle karşıladığını ifade eden Griffiths, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Griffiths, “İnsani yardım çalışanları hayatlarını tehlikeye atıyor. Tüm siviller gibi onların da korunması gerek.” ifadelerini kullandı.

MSF barınağını hedef alarak 2 kişiyi öldürdü

İsrail ordusunun, karadan girdiği Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta bulunan el-Mevasi bölgesinde, MSF barınağını hedef alarak 2 kişiyi öldürdüğü bildirilmişti.

Çok sayıda yerinden edilmiş Filistinlinin çadırının bulunduğu Mevasi bölgesi, İsrail’in daha önce “güvenli” olduğunu iddia ettiği yerler arasında bulunuyordu.

İsrail ordusu, Gazze kenti ile Gazze Şeridi’nin kuzey ve orta kesimlerindeki Filistinlilerin bu bölgeye gitmesini istemişti.

İki bölgeye ayrılmış olan Mevasi’nin Han Yunus’taki kısmı kentin en güneybatısında yer alıyor ve Deyr el-Belah kentini yakınlarına kadar uzanıyor.

Bölgenin genellikle tarım arazileri ve kum tepelerinden oluşan Refah’a bağlı kısmı ise kentin en kuzeybatısında kalıyor.

Mevasi’de yaklaşık 9 bin Filistinlinin bulunduğu ve bunlardan 2 bininin bölgenin Refah’ta kalan kısmında yaşadığı tahmin ediliyor.

İsrail ordusu, 22 Ocak’tan bu yana Han Yunus’a ve bölgedeki hastanelerin çevresine yönelik hava ve topçu atışlarıyla saldırılar düzenlerken kentin batı ve güney bölgelerinden askeri araçlarla yürüttüğü işgali nedeniyle çok sayıda Filistinli yerinden edildi.











Başa dön tuşu