DünyaManşet

AB dışı şirketlerin Polonya’daki faaliyetleri yasaklanıyor

Polonya hükümeti tarafından meclise sunulması beklenen, Avrupa Birliği (AB) dışı şirketlere ait medya kuruluşlarının Polonya’daki faaliyetini yasaklamayı hedefleyen yeni basın yasası, ülkede hükümet krizine neden oldu

AB dışı şirketlerin Polonya’daki faaliyetleri yasaklanıyor

Muhafazakâr Hukuk ve Adalet Partisi (PIS) tarafından hazırlanan yeni yasa, Polonya’da medya ve basın alanında faaliyet gösterecek şirketlerin lisans koşullarını yeniden düzenliyor.

Yeni yasa Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerde kaydolan bir şirket bile olsa mülkiyeti AB dışı şirketlere ait medya kuruluşlarının Polonya’daki faaliyetini yasaklıyor.

Bu da eğer söz konusu taslak yasalaşırsa Polonya’da muhalif yayın yapan Amerikan kökenli TVN24 medya grubunun lisans hakkının elinden alınacağı anlamına geliyor.

Anlaşma Partisi koalisyondan ayrıldı, hükümetten desteğini çekti

Hükümetin küçük ortağı Anlaşma Partisi yeni medya yasası taslağına parlamentodaki oylamada destek vermeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine Başbakan Mateus Morawiecki, Anlaşma Partisi Başkanı Jaroslaw Govin’i Başbakan Yardımcılığı görevinden azletti.

Bu gelişmenin ardından koalisyon ortağı Anlaşma Partisi de koalisyondan ayrılma ve parlamentoda PIS hükümetinden desteğini çekme kararı aldı.

(BBCTürkçe)











Başa dön tuşu