DünyaManşet

Türkiye’deki sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetti

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi‘nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu, Kastamonu, Sinop ve Bartın‘daki selde 17 kişinin hayatını kaybetti

Soylu: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunmak için selden yoğun bir biçimde etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti.

Soylu, Bozkurt’taki sel felaketi için, “Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Giresun Dereli’de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İlçede 850 kişinin kurtarıldığını belirten Soylu, “Arama, kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün” dedi.

Sel nedeniyle Bozkurt ilçesinin ikiye bölündüğünü söyleyen Soylu, “İlçenin diğer tarafıyla bu tarafı arasındaki iletişim, ulaşım bu sabah 05.00’e kadar yoktu. Şimdi ulaşım da bir köy yolu üzerinden sağlanabildi yani iki ayrı alanda, iki ayrı çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı yine yardım kampanyası başlattı!

Öte yandan Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı‘yla da sel ve yangınlarda zarar görenler için insani yardım kampanyası başlatıldı. Kişi ve kuruluşlar da kampanya için nakdi yardım yapabilecek.

Kampanyayı da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yürütecek.

Yardım kampanyasına tepkiler gecikmedi.

ozgur_gazete_kibris_turkiye_sel_iban_yardim_tepki











Başa dön tuşu