EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Üstel: KKTC’ye gelen yatırımların önünü kesmek istiyorlar



Atanmış Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin mülkiyet konusunda attığı adımları kınayarak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti ve hükümeti verilen her tapunun sonuna kadar arkasında” olduğunu savundu

Üstel: KKTC’ye gelen yatırımların önünü kesmek istiyorlar

Türkiye’deki AKP-MHP iktidarı tarafından atanan UBP-DP-YDP hükümetinin atanmış Başbakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin Rum vatandaşlara ait arsalar üzerine bina inşa eden kişi ve şirketler üzerine başlattığı yasal işlemleri kınadı.

Üstel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası hukuk üzerinden işleyen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin adımları konusunda “uluslararası girişim başlattıklarını” söyledi, gayri hukuki olarak tanımladığı bu gelişmenin “insan haklarına aykırı” olmasından yakındı.

Üstel, “Bunlar KKTC’ye gelen yatırımların önünü kesme gayretinden başka bir şey değildir”

“Biz her tapunun arkasındayız”

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin girişimlerini, “KKTC ekonomisinin gelişimini sabote etmeye yönelik sindirme hareketi” olarak değerlendiren Üstel, konuyu inşaat sektöründen yetkililerle konuştuklarını dile getirerek, “Anayasa gereği tüm tapular devlet güvencesi altındadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırım yapanlar ile yapmak isteyenler müsterih olmalıdır. Biz her tapunun da ülke yasalarımıza uygun şekilde yapılan her yatırımın da arkasındayız” dedi.











Başa dön tuşu