Genel

Devletin ajansı TAK “Kral Çıplak” Demeye Korkuyor

Bu ülkede yayınlanan bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan anketlerin benim için her zaman haber değeri vardır.

Çünkü anketler eğer doğru kişiler tarafından, doğru sorularla ve bağımsız olarak yapılıp, sonuçları yine bağımsız olarak ve süslenmeden açıklanırsa toplumun gidişatını yansıtır.

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi’nin (CMIRS) her 3 ayda bir yayınladığı anket sonuçlarını yıllardır takip eden bir basın çalışanı olarak, bu sonuçlar bana ülkede artan suç oranlarını, düşen alım gücünü, toplumdaki güven bunalımını, gelecek kaygısını ve tüm bunların dönemsel artışını konu alan haberleri yaparken hem kaynak olur hem de halkın rahatsızlık duyduğu konularda alacağım aksiyonu hızlandırır.

Anketler güvenilir ve doğru kaynaklardan alınan bilgilerden oluşturulduğunda ve sonuçlar bağımsız olarak açıklandığında her baslık bir manşettir aslında ve halk bundan her mecrada haberdar edilmelidir.

Bu anket sonuçlarına yer veren hatta manşete çeken basın kuruluşları yanında bu anketleri yıllardır görmezden gelen devletin haber ajansı TAK’a yani Türk Ajansı Kıbrıs’a da bakıyorum her anket yayınlandığında ama “YOK”.

TAK’ın yıllardır izlediği “Aman ha! Devletimizin başındakilere zeval gelmesin” “Sinin da gülle geçsin” yayın politikasını uzun uzun yazıp da köşeyi doldurmak değildi niyetim ama halkın vergileriyle, halkın haber alması için kurulan ve abonelerine de ücret karşılığında haber servis etmekle yükümlü bir kurumun bunda haber değeri görmeyip bültende ver(e)memesi ne ilginç değil mi?

Pek muhterem TAK yönetimi acaba siz bültene koy(a)mayınca halk öğren(e)meyecek mi atanmış Cumhurbaşkanı’na halkın güven duymadığını ve ülkede işlerin yanlış gittiğini?

Yâda siz bültene koy(a)madınız diye halk sağlığı, eğitimi, devlet yönetimini ve ekonomiyi de dibe vurdurduklarını?

Siz saklayınca o korumaya aldığınız devlet erkânının yaptıkları duyulmayacak mı sanıyorsunuz?

Yâ da söyle sorayım TAK yayınlamayınca biz bil(e)meyecek miyiz memleketteki kötü gidişatın sorumlularının hangi makamlar olduğunu?

Ne diyor CMIRS ın son anketinde halkın yarısı?

“2 seneye kadar mali durumum daha da kötü olacak. Atanmışlar ve siyasilere güvenim yok. Hükümet, Cumhurbaşkanı ve Meclisten memnun değilim”

Ve CMIRS anketinin bana göre en çarpıcı sonuç ise TAK’ın sansürüne rağmen Medyanın ülkede en çok güven duyulan 3 kurumdan biri olmasıdır.

İyi ki özgür basın var.

Bir Genabla atasözü der ki; “Bugün görüp sustukların, yarın zorla yuddukların olur”











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu