GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“İngiliz hükümetinin sizin taleplerinizi yerine getirmesi için gerçekten “çıldırmış” olmalı!!!”




İngiltere ziyareti kapsamında Times Radio‘nun konuğu olan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “İngiliz hükümetinden ne talep ediyorsunuz” sorusuna direk ticaret, direk uçuş ve ambargoların kaldırılması şeklinde cevap verirken, İngiliz programcının “Bu talepleriniz Birleşmiş Milletler kararları kapsamında tanınmadığınız sürece hiçbir zaman gerçekleşmeyecek” yanıtına ise BM’nin ambargo konusunda herhangi bir yaptırımının olmadığı şeklinde cevapladı

TAK yine sansürledi!!

Önümüzdeki haftalarda New York‘a giderek BM Genel Sekreteri ile görüşmesi beklenen atanmış Tatar, bu ziyaret öncesinde İngiltere’ye giderek “iki devletli” senaryosuna taraftar toplamaya çalıştı. Türk Ajansı Kıbrıs‘ın (TAK) önemli soruları sansürleyerek servis ettiği haberde, özellikle İngiliz programcının Tatar’a yönelttiği soru ve cevaplar kolaylıkla tahmin edilebileceği gibi TAK’ın servis ettiği haberde yine yer almadı.

“Bu taleplerinizi BM kapsamında tanınmadığınız sürece hiçbir zaman gerçekleşmeyecek”

Times Radio’nun programında neden İngiltere’desiniz, İngiliz hükümetinden ne talep ediyorsunuz? sorusuna karşılık olarak “direk ticaret, direk uçuş ve ambargoların kaldırılması” şeklinde cevap veren Tatar, İngiliz programcının “fakat bu talepleriniz BM kararları çerçevesinde tanınmadığınız sürece hiçbir zaman gerçekleşmeyecek” şeklinde cevaplandı.

İngiliz hükümetinin sizin taleplerinizi yerine getirmesi için gerçekten “çıldırmış” olmalı!

İngiliz hükümetinin BM’nin uluslararası geçerliliği olan kararları ortadayken, sizin taleplerinizi yerine getirmek için gerçekten “çıldırmış” olması gerekiyor cevabıyla bozulduğu görülen Tatar, Annan Planı döneminde uluslararası camia ve İngiltere’den plan sonrasında Kıbrıslıtürklere uygulanan ambargoların kaldırılacağı sözü verildiğini iddia etti.

Sözlerinin devamında BM’nin özellikle ambargolar konusunda almış olduğunu bir karar olmadığını söyleyen Tatar, Türkiye’nin adanın kuzeyini işgal etmediğini sadece müdahalede bulunduğunu ileri sürdü.

Türk askerinin neden 1974 yılından beri adanın kuzeyinde olduğu konusuna değinmeyen Tatar, Türkiye’nin adanın kuzeyini işgal etmek ve Türkiye’ye bağlamak gibi bir politikası olmadığı, yine aynı şekilde Kıbrıslıtürkler arasında da Türkiye’ye bağlanmak gibi bir politikanın olmadığını savundu.

Ambargolar kaldırılırsa Kıbrıslırumlar çözüme daha olumlu bakacak!

Adanın küçük olması nedeniyle Kıbrıslırumlarla işbirliği yapmak istediğini dikkat çekici bir şekilde söyleyen Tatar, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Kıbrıslırumların ellerinin daha güçlü olduğunu belirtti. Kıbrıslırumların bu avantaj nedeniyle gücü paylaşmak istemediğini ileri süren Tatar, iki devletli çözüm önerisiyle uluslararası topluma ambargoların kaldırılmasının, Kıbrıslırumları çözüme daha olumlu yaklaşacağını söylediğini belirtti.

TAK tarafından sansürlenen İngiltere’deki Times Radio röportajının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.











Başa dön tuşu