GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Atamanın Aralık ayında yapılması bekleniyor!




Avrupa Birliği, New York‘taki gayrı resmi üçlü toplantının ardından Kıbrıs sorunuyla ilgilenmek üzere bir elçi atamayı düşünüyor

Atamanın Aralık ayında yapılması bekleniyor!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen hafta Brüksel’de Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides ile yaptığı görüşmelerde bu niyeti ima etti.

Philenews’in haberine göre tasarlanan atama zamanlaması halen belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, adanın güneyinde Avrupa Parlamentosu duruşmalarının sonuçlanmasından önce herhangi bir eylem beklenmediğini belirtildi.

Herhangi bir gelişmenin, yeni Avrupa Komisyonu onaylandıktan ve resmen görevini üstlendikten sonra Aralık ayı başında gerçekleşmesi muhtemel.

Geçtiğimiz Perşembe günü Avrupa Konseyi’ne giden Hristodoulides, “AB, AB temsilcisinin yerinde bir şekilde belirttiği gibi, Kıbrıs sorununu bir Avrupa sorunu olarak görüyor ve Avrupa Birliği’nin oynayacağı bir rol var” ifadelerini kullanmıştı.

Hristoudoulides ayrıca, AB’nin müzakereleri yeniden başlatma konusundaki artan ilgisini gösteren duyuruların yıl sonunda yapmasını beklediğini de aktarmıştı.

Birleşmiş Milletler’in ayrıca Kıbrıs sorununun ön saflarına geri dönen Rosemary DiCarlo aracılığıyla hamleler yapması bekleniyor. Lefkoşa, New York’taki gayrı resmi üçlü toplantıda varılan anlaşmalara dayanarak BM’nin bir sonraki adımlarını bekliyor.











Başa dön tuşu