Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz, öğrenci kayıtları sonrası 18 ek öğretmenin okullara gönderilmesine rağmen, bugün itibarı ile 25 ek öğretmene daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti
Kaçmaz: Türkiye’den özel eğitim ve rehber öğretmeni getirmek bir çözüm değildir
Yazılı açıklama yapan Kaçmaz, Türkiye’den özel eğitim ve rehber öğretmeni getirmenin bir çözüm olmadığını belirterek, “Bizim çocuklarımız için münhal sayısını artıracak mısınız?” diye sordu.
“Öğretmenler, sadece çocukların akademik bilgi düzeyi ile değil, sosyalleşme, kültür sanat, korunma ve psikolojik gelişimi ile de ilgilenirler” diyen Kaçmaz, öğretmenin öğrencisi ile birebir ilgilenebilmesi için okul yoğunluğununun, ders yükünün, sınıf sayılarının ve çalışma barışının bire bir etken olduğunu vurguladı.
“Tasarruf yapılacak yer eğitim midir?”
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
Eğitim Bakanlığı’nın eğitim planlaması tabiri caizse ‘bakkal hesabıyla’ yapılmaktadır. Bu hesap öğrencileri kalabalık sınıflarda eğitim almaya zorlamakta, öğretmenleri ile göz teması kuramayacakları ortam yaratmakta, sosyal hayatları devlet eli ile çalınmaktadır.Okulların açık olduğu 2 gün itibarı ile okullarımızın öğretmen eksikliklerinin tamamlanmadığını, daha da kötüsü tamamlanmamak için kadroların daraltıldığını tespit ediyoruz.
Sn. Bakan, 110 okulda görev yapan öğretmen kadrolarından tasarruf yapmanın ülke ekonomisine ne gibi bir getirisi olacaktır? Tasarruf yapılacak yer eğitim midir?
“Bugün itibarı ile 25 ek öğretmene daha ihtiyaç vardır”
Nüfus ve vatandaşlık politikasının olmadığı yerde ne yeni okul yapsanız, ne ek konteyner sınıf koysanız, ne de ek öğretmen alsanız bu açığı kapatamazsınız. Öğrenci kayıtları sonrası 18 ek öğretmen okullara gönderilmesine rağmen, bugün itibarı ile 25 ek öğretmene daha ihtiyaç vardır.
Kimse kusura bakmasın, okullara yük bindiremezsiniz, çocukların eşit eğitim hakkından çalamazsınız, ihtiyaç dahilinde öğretmeni okullara göndermekle yükümlüsünüz. Sorumluluktan kaçamazsınız.
“Bir an önce öğrencileri öğretmenleri ile buluşturun!”
Bununla birlikte 69 ilkokul ve okulöncesi öğretmeni, 10 özel eğitim, 10 rehber öğretmeni bürokratik süreçler nedeniyle hala daha KHK’dan atama alamadı ve öğrencileri ile buluşamadı. Bu bürokrasinin sorumluluğunu üstlenen var mıdır?
Türkiye’den özel eğitim ve rehber öğretmeni getirmek bir çözüm değildir. Bizim çocuklarımız için münhal sayısını artıracak mısınız?
Uyarıyoruz!
Kalabalık sınıflar, yoğun okullar yaratmak bir seçenek değildir. Bir an önce öğrencileri öğretmenleri ile
buluşturun!
Ek Kadro ihtiyaçları:
Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu,
Gaziköy Anaokulu,
Güzelyurt Barış İlkokulu (2),
Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu (2),
Lefke İlkokulu (2),
Yeniboğaziçi İlkokulu,
Yeşilyurt İlkokulu,
Mustafa Kurtuluş Anaokulu,
Mustafa Kemal İlkokulu,
Gönyeli İlkokulu,
Ulukuşla İlkokulu,
Alsancak İlkokulu,
Bostancı Fikri Karayel İlkokulu,
Kumyalı İlkokulu,
Çayönü-İncirli İlkokulu,
Pınarbaşı Anaokulu (2),
Şehit Menteş Zorba İlkokulu,
Yenierenköy İlkokulu (2),
Güvercinlik R.R. Denktaş İlkokulu (2)
Saygılarmızla.