InstagramKıbrısManşetYaşam

Toplantı, KTÖS atölye odasında yapılacak

Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ+ haklarına destek olmak isteyen öğretmenler ve psikolojik danışmanların katılabileceği “LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün!” başlıklı yuvarlak masa toplantısını düzenleyecek

Toplantı, KTÖS atölye odasında yapılacak

Kuir Kıbrıs Derneği, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında desteklediği Gökkuşağı Projesi çerçevesinde “LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün!” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek. Toplantı, 20 Ekim 2023 Cuma günü 14:00 – 17:00 saatleri arasında KTÖS atölye odasında yapılacak.

Dernekten verilen bilgiye göre, toplantının amacının, okullarda ve LGBTİ+ ekseninde yaşanan problemlere dikkat çekmek ve bu sorunlara yönelik çözüm yollarını araştırmak olduğu bildirildi. Toplantının ayrıca Gökkuşağı Projesi kapsamında geliştirilecek olan LGBTİ+ kapsayıcı eğitim programının oluşturulmasına katkı sunulması ve yaklaşan kapasite geliştirme eğitimlerinin içeriğinin hazırlanmasına destek olacağına işaret edildi.

“Toplantı, aktif olarak eğitim alanında çalışan kişilere açıktır”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, toplumumuzda da LGBTİ+ fobi, kendini çeşitli ayrımcı tutum ve davranışlarla göstermektedir. LGBTİ+ haklarına ve toplumsal dahil oluşa dair farkındalığın artırılması için bir adım atmak isteyen tüm öğretmenleri ve psikolojik danışman ve rehberleri “LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün! Yuvarlak Masa Toplantısı” etkinliğimize davet ediyoruz. Yuvarlak Masa Toplantısı, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı altında finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Gökkuşağı Projesi kapsamında 20 Ekim 2023, Cuma günü, 14:00 – 17:00 saatleri arası KTÖS atölye odasında gerçekleştirilecektir.

Yuvarlak Masa Toplantısı, okul ve LGBTİ+ ekseninde yaşanan sorunlara çözüm bulma hedefiyle Gökkuşağı Projesi kapsamında geliştirilecek olan LGBTİ+ kapsayıcı eğitim programının oluşturulmasına ve yakında gerçekleştirilecek olan kapasite geliştirme eğitimlerinin içeriğinin hazırlanmasına katkı sunulması amacıyla düzenlenecektir. Bu yuvarlak masa toplantısı aktif olarak eğitim alanında çalışan öğretmenler ile psikolojik danışman ve rehberlere açıktır, ancak katılımcı sayısı sınırlıdır ve bu nedenle erken kayıt yapılması önemlidir.

Katılmak isteyenler, en geç 18 Ekim’e kadar kaydını yaptırmalı

LGBTİ+ haklarına destek olmak ve daha kapsayıcı bir eğitim inşa etmek için bu önemli etkinliğe katılmak isteyen herkesi en geç 18 Ekim 2023, Çarşamba, 16:00’ya kadar https://bit.ly/lgbti-kapsayici-egitim-mumkun-kayit-formu bağlantısı üzerinden kayıt olmaya davet ediyoruz. Unutmayın, eğitimde eşitliği sağlayarak bir fark yaratabilirsiniz! Sorularınız için bize +905428585847 numarası üzerinden veya [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.”











Başa dön tuşu