KıbrısManşet

Kişmir’den İncirli’ye destek: Düşünüp konuşma hakkımızı elimizden alamazlar

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Başkanı Ali Kişmir; “Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendisine verilen görevi layıkı ile yerine getirmeye devam ediyor” diyerek, Tatar’ın talimatıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi‘ndeki (DAÜ) yarı zamanlı akademisyenlik görevinden alınan Gazeteci Serhat İncirli‘yle dayanışma içinde olduklarını belirtti

Kişmir: Kendisini eleştiren herkesi talimat aldığı güce jurnalleyen Tatar, şimdi yine İncirli’yi hedef aldı

Yazılı açıklama yapan Kişmir; Tatar’ın ‘kendi ve çevresinin talimatla hayata geçirmeye çalıştığı görüşleri beğenmeyen ve bu noktada eleştiri getiren herkesi önce talimat aldığı güce jurnallediğini’ söyleyerek, bu kişileri vatan haini ilan ettiğini ve ekmek parasına varana kadar önlerini kesmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Kişmir, Tatar’ın Gazeteci Serhat İncirli’yi daha önce birçok kez jurnallediğine de vurgu yaptı.

“Tatar gibi faşist bir anlayışa sahip birine boyun eğen üniversite yönetiminin bu yaklaşımı asla kabul edilemez”

Kişmir açıklamasına; “Nefretine bir yenisini ekleyip bu defa da İncirli’nin ders verdiği üniversiteden durdurulmasına sebep oldu. Tatar gibi faşist bir anlayışa sahip bir kişiliğe boyun eğen malum üniversite yönetiminin bu yaklaşımı asla kabul edilemezdir” diyerek devam etti.

“Siz üzerimize geldikçe, biz sizlerin ne kadar faşist olduğunu daha çok haykıracağız”

Kişmir sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Tatar da, Tatar’a talimat verenler de ve Tatar’a boyun eğenler de şunu net olarak bilsinler ki, her şeyimizi elimizden alabilirler ancak Kıbrıs sevdamızı ve düşünüp konuşma hakkımızı elimizden alamazlar. Siz üzerimize geldikçe biz daha çok sizlerin ne kadar faşist olduğunu haykıracağız.”











Başa dön tuşu