KıbrısManşet

Anastasiadis: Uluslararası hukuk Tayyip Erdoğan’ın görüşüne göre yorumlanmaz

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Avrupa Birliği‘nin (AB) Türkiye‘nin KKTC‘yi yükseltmeye yönelik eylemlerine karşı kararlı ve olumlu bir tutum sergilediğini belirtti. “Tayyip Erdoğan bundan hoşlanmadıysa, bu onun sorunudur, çünkü uluslararası hukuk onun görüşüne göre yorumlanmaz” dedi

Anastasiadis: Kıbrıs ile ilgili önemli olan Eroğan’ın tepkileri değil, Brüksel’in kararlı ve olumlu tutumudur

Anastasiadis, Glafkos Kleridis’i anma töreninin ardından yaptığı konuşmada, asıl önemli olması gereken şeyin, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın tepkileri değil, Brüksel’in kararlı ve olumlu tutumu olduğunu söyledi. Bunun, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması ile tam tutarlı ve ilkeli bir tutum olduğunu belirtti.

“Uluslararası hukuk Tayyip Erdoğan’ın görüşüne göre yorumlanmaz”

Anastasiadis, “Tayyip Erdoğan bundan hoşlanmadıysa, bu onun sorunudur, çünkü uluslararası hukuk onun görüşüne göre yorumlanmaz” dedi. Gelecek hafta Birleşmiş Milletler yetkilisi Miroslav Jenca ile bir araya geldiğinde kendisine hangi mesajları ileteceği sorusuna Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlaması için 2017’den bu yana yapılan çabalara ve Crans Montana’daki çıkmaza değineceği cevabını verdi.

Kıbrıs’ın güneyinin hareketsiz kalmadığına dikkat çekerek, güven artırıcı önlemler için sunduğu önerileri de kendisine hatırlatacağını sözlerine ekledi.

DİSİ Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Averof Neofitu, anma töreninin ardınan yaptığı açıklamada partinin Glafkos Kleridis tarafından kurulan ilke ve değerlere bağlı kalacağına dair söz verdi.

Kaynak: RIK











Başa dön tuşu